logo
alt= alt= alt=

Over dementie bestaan nog altijd veel misverstanden. Als een ouder iemand iets vergeet denken mensen vaak aan het begin van dementie. Men heeft het ook wel over ‘gewone ouderdoms- dementie’. Dementie is echter niet gewoon; het is een ziekte, want gaat veel verder dan gewone vergeetachtigheid en is onvoorstelbaar ingrijpend zowel voor de patiënten zelf als voor hun naaste omgeving. Iemand is bijvoorbeeld steeds meer met zichzelf bezig; zijn sociale gedrag neemt af. Geleidelijk ontstaan steeds meer stoornissen in het geheugen, de oriëntatie en het denken. De veranderingen in de hersenen kunnen ook leiden tot veranderingen in karakter, stemming, gedrag en emoties.

Tijdens het Alzheimer café komen diverse thema’s aan bod. Het Alzheimercafe vindt elke 2e donderdag van de maanden februari, april, juni , september en november plaats.

Klik hier voor het Programma van het Alzheimercafe in de Meerwende 2018

Wij nodigen iedereen van harte uit om te komen. Soms is luisteren en praten een middel om meer te weten te komen over Dementie.

Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en met elkaar te praten.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden.

Het Alzheimer Café vindt plaats in Zorgcentrum de Meerwende, Kamerlingh Onneslaan 131, van 19.30 uur tot 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet van te voren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 Inlichtingen:
Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café’s  regio Amstelland en Meerlanden: 06-53766851

e-mail: inlichtingenac@gmail.com    Twitter :   @ACBadhoevedorp