logo
alt= alt= alt=

Wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar heeft u hulp hierbij nodig? Onze medewerkers staan voor u klaar om u thuis te helpen. Met verzorging, verpleging en begeleiding. De Wijkzorg start s ’morgens om 07:15 en werkt tot 23:00. De aanleunwoningen van “De Meerstede” kunnen via ons alarmeringssysteem daarnaast nog rekenen op 1e hulp tussen 23:00 uur en 07:00 uur van onze nachtdienst, dit is niet voor vaste zorgmomenten in de nacht. Cliënten uit de wijk die zijn aangesloten op ons alarmeringssysteem kunnen gedurende de dag – avond rekenen op 1e hulp.

Wij vinden het heel belangrijk dat u zelf de regie over uw eigen leven kan houden. Ook als u (chronisch) ziek bent of herstelt van een operatie. Dat betekent niet dat u er alleen voor staat. Samen met u kunnen we die zorg en hulp regelen, waar u behoefte aan heeft. Wat kunt/ wilt u zelf nog? Wat heeft u nodig? Wat kan uw omgeving voor u betekenen?
We kunnen snel reageren op veranderingen in uw gezondheid. We kunnen, in overleg met u, contact hebben met uw huisarts en andere zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties in uw wijk. Samen werkt het immers beter!

Enige voorbeelden wat Zorgcentrum “De Meerstede” voor haar wijkzorg cliënten kan betekenen zijn:

– Dagelijkse lichamelijke verzorging zoals hulp bij het wassen en aankleden en aantrekken van steunkousen
– Geven van medicatie
– Wondverzorging en injecties
– Verzorging van stoma/katheter
– Stimuleren van maaltijd en vochtinname
– Persoonlijke begeleiding
– Ondersteuning voor mantelzorger

Heeft u vragen over bovenstaande voorbeelden of over de Wijkzorg? Neemt u gerust contact met ons op zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. Afdeling Wijkzorg is te bereiken via het telefoonnummer 06-57847227 of via ons emailadres wijkzorgdemeerstede@zorgcentra-meerlanden.nl

foto wijkteam okt 2017