Min Plus Print   
    Home
DE MEERWENDE
DE MEERSTEDE
´T KLOOSTERHOF
Logo HKZ

De Meerwende - Badhoevedorp

De Meerwende is een woonzorgcentrum in Badhoevedorp. De Meerwende maakt deel uit van de R.K. Stichting Zorgcentra Meerlanden. Deze stichting heeft als doel te voorzien in huisvesting en zorg- en dienstverlening voor senioren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de twee andere zorgcentra van de stichting: De Meerstede in Hoofddorp en `t Kloosterhof in Aalsmeer

Er worden zowel in het zorgcentrum als in de seniorenwoningen op het terrein zorg- en welzijnsdiensten geboden.

De Meerwende wil door de vele diensten die zij biedt overplaatsing naar elders zo veel mogelijk voorkomen.

De Meerwende heeft de beschikking over 120 inpandige appartementen en wordt omringd door 45 aanleunwoningen, waarvan er 17 zijn ingesteld op extramurale zorg- en dienstverlening.

Meerwende


Buurtbewoners kunnen abonnementhouder worden. Dit geeft hen recht op beperkte zorg aan eerste hulp bij calamiteiten, deelname aan activiteiten, informatie, gebruik van maaltijden in het restaurant, alarmaansluiting en het tegen gereduceerde prijs gebruik maken van kapper en pedicure.

Wonen in de Meerwende

Elk appartement bestaat uit een zit / slaapkamer, douche met toilet en een open keuken. Echtparen hebben de beschikking over een gescheiden zit- en slaapkamer. In elk appartement zijn standaard een koelkast, een elektrisch kookplaatje en een aantal kasten aanwezig.

Activiteiten

Meerwende activiteit In De Meerwende is elke dag wel wat te doen. De activiteiten worden georganiseerd voor de ontspanning, maar ook om actief te blijven. Deelname is vanzelfsprekend niet verplicht, maar wordt van harte aanbevolen.

Van september tot en met mei bijvoorbeeld, wordt er twee maal in de maand een gezellige middag of avond gehouden die telkens een ander karakter heeft. Verder is er gymnastiek, soos, kegelen, handwerken, een actieve schilderclub, zingen en tal van wisselende seizoenactiviteiten. Dankzij de inzet van de activiteitenbegeleiding, vrijwilligers en de inzet van de overige medewerkers, is het programma afwisselend en veelzijdig.

Wijkfunctie

De Meerwende meent dat met name de zorgcentra bij uitstek geschikt zijn om aanvullende hulp en zorg aan op zichzelf wonende ouderen te verlenen. Wij hebben tenslotte 24 uur per dag zorg en dienstverlening in huis. Vanuit deze overtuiging stelt onze stichting haar diensten ook beschikbaar aan niet in het zorgcentrum wonende senioren. Dit “naar buiten treden” wordt de wijkfunctie genoemd.

Restaurant

Meerwende restaurant Het restaurant heeft een open karakter en een vriendelijke prijslijst. Bezoekers kunnen zelf hun maaltijd samenstellen uit een keuzemenu. Tevens bestaat er de mogelijkheid om met familie een diner te gebruiken in het restaurant. In overleg met de kok kunnen er diverse combinaties worden vastgesteld.

Cliënten- en Familieraad

Om goed op de hoogte te blijven van uw wensen heeft De Meerwende een Cliënten- en Familieraad. Deze Raad behartigt de belangen van de cliënten in het regelmatig overleg met de directie. De Raad heeft een adviserende rol en bestaat uit een vertegenwoordiging van cliënten en familie. Elke 2 jaar wordt een nieuwe Raad gekozen en kunnen bewoners of familie zich her/verkiesbaar stellen.

De Meerwende

MEERWENDE
LAATSTE NIEUWS
GESCHIEDENIS
ORGANISATIE
WELZIJN & DIENSTEN
KWALITEITSBELEID
VISIE & IDENTITEIT
CONTACT

De Meerwende

RK Zorgcentrum
"De Meerwende"

Kamerlingh Onneslaan 131
1171 AE Badhoevedorp

Tel 020-6594155
Fax 020-6597312