logo
alt= alt= alt=

U komt in aanmerking voor deze afdeling wanneer u een indicatie vanuit de indicatiestelling heeft met een: ZZP 5 of 7  met BOPZ
ZZP betekent Zorg Zwaarte Pakket
BOPZ betekent Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen

Sinds 2009, na een flinke interne verbouwing werken wij op afdeling verpleeghuiszorg op  kleinschalige woonunits, waarvan 30 plekken  voor onze dementerende ouderen De kamers op deze verpleeghuisafdeling hebben geen keuken, dit omdat elke woon unit een grote keuken heeft met een grote huiskamer. De kamers hebben of een badkamer alleen, of een gedeelde badkamer.
Cliënten op deze afdeling hebben geen eigen huisarts, maar staan onder behandeling van onze verpleeghuisarts.

Wanneer men dementie heeft, dan kan men in “ De Meerstede” wonen in een kleinschalig en huiselijke omgeving. Wij hebben 4 units kleinschalige woningen  waar 7 of 8 cliënten met elkaar wonen.
Iedere cliënt heeft een eigen kamer die ingericht mag worden door de cliënt en familie/mantelzorger zodat de eigen kamer eigen en herkenbaar is.
Samen met onze medewerkers vormt deze groep cliënten een huishouding. De gezamenlijke huiskamer speelt hierin een centrale rol. Hier worden de maaltijden bereid/genuttigd en activiteiten gedaan. De medewerker kookt, al dan niet met hulp van de cliënten of vrijwilligers. Ook wordt het gewaardeerd wanneer familieleden koken en mee eten.

Familie en vrienden zijn belangrijk. Wij nodigen familie en vrienden dan ook uit om een actieve rol te blijven spelen in de leven van onze cliënten.  Naast kleine activiteiten op de afdeling zijn er ook grote activiteiten zoals o.a. Gym, zitdansen en busritten.
Voor “De Meerstede” is het belangrijk dat de cliënt zich bij ons “thuis” voelt en zo gewoon mogelijk zijn/haar leven kan voorzetten in een veilige omgeving.