logo
alt= alt= alt=

U komt in aanmerking voor deze afdeling wanneer u een indicatie vanuit de indicatiestelling CIZ heeft met een: ZZP 6
ZZP betekent Zorg Zwaarte Pakket

 Sinds 2009, na een flinke interne verbouwing werken wij op afdeling verpleeghuiszorg op  kleinschalige woonunits, waarvan 14 plekken ( 2 units) voor onze ouderen die lichamelijke klachten /ziekten hebben. De kamers op deze verpleeghuisafdeling hebben geen keuken, dit omdat elke woon unit een grote keuken heeft met een huiskamer. De kamers hebben of een badkamer alleen, of een gedeelde badkamer.

Cliënten op deze afdeling hebben geen eigen huisarts, maar staan onder behandeling van onze Specialis Ouderen Geneeskunde.

Iedere cliënt heeft een eigen kamer die ingericht mag worden door de cliënt en familie/mantelzorger zodat de eigen kamer een persoonlijk karakter heeft. Daarbij rekening houdend dat de kamer niet te vol staat, zodat goede zorg geboden kan worden.
Samen met onze medewerkers vormt deze groep cliënten een huishouding. De gezamenlijke huiskamer speelt hierin een centrale rol. Hier worden de maaltijden bereid/genuttigd en activiteiten gedaan. De medewerker kookt al dan niet met hulp van de cliënten of vrijwilligers. Ook wordt het gewaardeerd wanneer familieleden koken en mee eten op de huiskamer.

 Dagelijks zijn er activiteiten. Het zijn kleine activiteiten zoals een spel op de afdeling, of een grote activiteit in de Brasserie van het huis (soos/optredens e.d). 1 a 2 x per maand wordt er een busrit georganiseerd. Hierbij wordt er geluisterd naar de wensen van de cliënten. Zo heeft  een groep van 6 dames in 2016 de Huishoudbeurs bezocht. Maar ook andere ritten zoals Keukenhof / Artis zijn in trek – of gewoon even rond toeren in de buurt waar men heeft gewoond.

Jaarlijks organiseert “De Meerstede” een vakantieweek. Ook hier ligt een grote interesse. Ondanks de handicap/ziekte is het vaak mogelijk om mee te reizen omdat er op plaats van bestemming en het vervoer hierop zijn aangepast. Voor onze cliënten is het prettig reizen, omdat de zorg wordt gedaan door een groep eigen medewerkers tijdens deze vakantie.