logo
alt= alt= alt=

Wanneer thuis wonen tijdelijk geen optie is, omdat u nog moet herstellen na een operatie of een behandeling van uw ziekte, dan is een tijdelijke opname in “De Meerstede” mogelijk. U kunt hier gebruik van maken wanneer er thuis niet voldoende verzorging is geregeld.

Ook kunt u hier gebruik van maken wanneer uw mantelzorger een time-out of rustperiode nodig heeft ofwel op vakantie gaat. U kunt enkele dagen tot 6 weken met een maximum van 13 weken op een verzorgingshuiszorg afdeling verblijven. Daarna gaat u weer terug naar huis.

Voor een tijdelijke opname (eerstelijns verblijf) is een indicatie nodig.
Uw huisarts kan contact opnemen met onze Zorgbemiddelaar op tel. 085-2736399

Mocht u tijdens uw kortdurende opname fysiotherapie nodig hebben, dan kunt u zich aanmelden bij Piet Hein Fysiotherapie. Onderstaande informatie is van fysio praktijk Piet Hein.

Aanwezigheid fysiotherapie
In “De Meerstede” is op de begane grond een behandelruimte voor fysiotherapie.
Diverse fysiotherapeuten van Piet Hein Fysiotherapie zijn van maandag tot vrijdag aanwezig. Behalve een behandelruimte is er ook een trainingszaal aanwezig met onder andere een fiets en een loopbrug. Dus u kunt voor bijna al uw klachten aan uw spieren of gewrichten terecht in “De Meerstede”!

Aanvraag fysiotherapie
Als u behandeld wilt worden door een fysiotherapeut, kunt u het best telefonisch contact opnemen met Piet Hein Fysiotherapie. U heeft geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. Piet Hein Fysiotherapie is van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 17:00 bereikbaar. Belangrijk is dat u aangeeft dat u behandeld wilt worden in “De Meerstede”. Het nummer is: 023- 561 68 26. Behalve dat een afspraak gemaakt wordt, noteren zij ook uw adres, BSN- nummer en eventueel uw paspoort- of rijbewijsnummer. Houdt u deze dus bij de hand!

Als u slecht ter been bent en niet de mogelijkheid ziet om op de behandelkamer op de begane grond behandeld te worden, dan kan een therapeut van Piet Hein Fysiotherapie u ook op uw kamer behandelen. Wel is het dan belangrijk dat u dan doorgeeft op welke kamer u ligt.

Vergoeding fysiotherapie
Voor alle patiënten op de afdeling kortdurend verblijf geldt dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de bekostiging van de fysiotherapie. Als u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, dan zal uw zorgverzekeraar de behandeling (deels)betalen.
Als u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, zult u zelf moeten betalen. Piet Hein Fysiotherapie heeft met alle zorgverzekeraars een contract.
Als u niet precies weet hoe u bent verzekerd, dan helpt het baliepersoneel van Piet Hein Fysiotherapie u graag om dit samen met u uit te zoeken.