logo
alt= alt= alt=

Drukwerk

In juni 2015 zijn in de drie locaties van Zorgcentra Meerlanden 20 Beste Praktijken van Liefdevolle Zorg opgetekend. De schrijver, Henk Bruning geeft in zijn voorwoord zijn ervaringen hiermee weer:

“In de afgelopen week kreeg ik de kans cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals te interviewen. Mijn nieuwsgierigheid was hoe zij liefdevolle zorg, kwaliteit, veiligheid en vertrouwdheid in de praktijk beleven en brengen. De gesprekken leverde 20 liefdevolle praktijken die ik graag met u wil delen.

De kracht van de zorgcentra De Meerstede in Hoofddorp, De Meerwende in Badhoevedorp en ‘t Kloosterhof in Aalsmeer is de persoonlijke band met de omringende samenleving. Mensen kennen de zorgcentra en de centra kennen de mensen.
Kleinschaligheid is een tweede kracht. De lijnen zijn kort. Dat maakt de organisatie flexibel in het inspelen op de wensen van bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers. Met improvisatie en innovatie is voor elk probleem snel een adequate oplossing.
De regie leggen bij de mensen waar het om draait. Dat brengt Zorgcentra Meerlanden in de praktijk. Cliënt en/of mantelzorger bepalen hun toekomst. De professionals faciliteren vakkundig, aandachtig, efficiënt en zeer betrokken.

Genieten van de oude dag en elke dag zien als een uitdaging om er iets van te maken, is een opgave die alle betrokkenen 24/7 willen waarmaken.

Welkom in de mooie wereld van de ouderenzorg en veel leesplezier.

 

Henk Bruning, 1 juli 2015

Klik hier voor de levensverhalen