logo
alt= alt= alt=

Themamaaltijd in ‘t Kloosterhof

Afgelopen donderdagavond 18 juni was het restaurant van Zorgcentrum ’t Kloosterhof weer omgetoverd om 75 mensen uit de wijk te ontvangen voor een heuse themamaaltijd. Dit keer was het thema “Asperges.”

De koks hadden enorm hun best gedaan om een heerlijk 4-gangen diner te bereiden, en de themamaaltijd 18 juni 2015gasten genoten er zichtbaar van. Kleurig gedekte tafels in zomersfeer, lekker glaasje wijn erbij en een druk gepraat aan alle tafels. Tussendoor werd  er nog  informatie gegeven over alle diensten die  ‘t Kloosterhof kan bieden .

Het voornemen is om ‘t Kloosterhof laagdrempelig in te richten als WijkOntmoetingsCentrum en beschikbaar te stellen voor inloop- en ontmoeting voor bredere doelgroepen (waar onder  jongeren/ouderen en gehandicapten). De transformatie is erop gericht ‘t Kloosterhof het hart van de wijk te maken op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen en mensen met een beperking.

Het is nu reeds naast een woonzorgcentrum een levendige ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt. Dankzij ‘t Kloosterhof kunnen veel ouderen en mensen met een beperking zelfstandig blijven wonen. Zij hebben alle belangrijke faciliteiten binnen handbereik. Er zijn veel voorzieningen en diensten, zoals activiteiten, bewegen, een kopje koffie of een borrel, themamaaltijden, een kookstudio enz.

Opening “De Bloemenhof” in Zorgcentrum ‘t Kloosterhofopening bloemenhof

Begin 2015 heeft in ’t Kloosterhof een interne verbouwing plaatsgevonden waarbij voor mensen met  zwaardere PG- zorg  een nieuwe  ‘huiskamer’ is ingericht, genaamd “De Bloemenhof”. Tijdens de feestelijk opening konden  bewoners, personeel ,vrijwilligers, familie, huisartsen en externe relaties het nieuwe project bewonderen.