fbpx

't Kloosterhof is dankbaar voor de hulp van de brandweer

Woensdag 12/08

Zorgcentra Meerlanden  →  Brandweer naar ‘t Kloosterhof om te helpen de temperatuur wat te verlagen

Op 11 augustus 2020 is de brandweer bij Zorgcentrum ’t Kloosterhof in Aalsmeer langsgekomen om het dak nat te spuiten. Die waterlaag op het dak helpt de temperatuur, met name van de bovenste verdieping, wat te verlagen. Het hoofd zorg & welzijn heeft die dag contact opgenomen met de brandweer met de vraag of zij dat voor de ouderen wilden doen. Naar aanleiding van die vraag is de brandweer uitgerukt. Gelukkig hebben we zo samen onze bewoners gezond kunnen houden en zijn er geen bewoners onwel geworden.

 

Hitteprotocol

Het zijn warme dagen en het hitteprotocol draait op volle toeren. Dit betekent onder andere, dat we extra alert zijn op de gezondheid van onze bewoners.

Zo werd er in de loop van de dag geconstateerd dat de warmte op de bovenste verdieping zodanig was toegenomen, dat sommige bewoners daar last van hadden. De meeste bewoners van die verdieping waren overdag naar beneden gehaald voor verzorging en vermaak. Daar is het wat koeler.

Het welzijn van de bewoners heeft onze prioriteit. Vandaar dat er werd besloten om, ondanks de genomen maatregelen, ook de brandweer te bellen. Het natspuiten van het dak en het plaatsen van ventilatoren in de gang om de ergste warmte te verdrijven, heeft geholpen om de temperatuur wat te doen dalen.

 

Betrokkenheid

Het is duidelijk dat er velen zich betrokken voelen bij het welzijn van onze bewoners. Naast de brandweer kwam ook de politie en de veiligheidscoördinator van onze regio op bezoek.

Alle bewoners zijn extra gecontroleerd op de gezondheid en bevraagd of zij elders wilden verblijven. Niemand voelde de behoefte om van de kamer af te gaan. De contactpersonen van onze bewoners zijn op de betreffende avond ingelicht over de genomen stappen.

Verder blijven we in contact met de veiligheidscoördinator. De politie heeft nog regelmatig gebeld om te horen of het goed ging. Samen blijven we goed letten op de gezondheid van onze bewoners.