fbpx

Speciale tentoonstelling

60 jaar De Meerstede, 60 jaar ouderenzorg

De Meerstede  →  Tentoonstelling 60 jaar De Meerstede

Tentoonstelling

Tijdens de Feestweek is er een speciale tentoonstelling ter ere van het 60-jarig bestaan van De Meerstede.

Het is immers een mooi moment om terug te kijken. Terug te kijken naar de ontwikkeling van het gebouw, van de ouderenzorg, van de ouderen zelf en hoe het werk voor verzorgenden en verplegers is veranderd. In zestig jaar tijd zijn er verschillende interessante, grappige en ontroerende verhalen verzameld.

Komt u ook even kijken bij deze tentoonstelling?

 

De Meerstede: Van 1959 tot nu

Sinds in 1959 de eerste bewoners hun appartementen betrokken, is er veel veranderd in De Meerstede. De grootste verandering was toen het bestaande gebouw, uitgezonderd de kapel, plat ging en een geheel nieuw gebouw werd neergezet.

Van dat gebouw is de ronde zaal jaren later weggehaald en ontstond er een vierkante Brasserie met daarboven nog drie etages.

In 1996 kwamen er op het terrein aanleunwoningen bij. In 2009 is het gebouw intern verbouwd tot kleinschalige woningen met verpleeghuiszorg.

Wat onveranderd bleef, is de levendigheid waarop De Meerstede volop deel uitmaakt van de wijk en de samenleving. Een fijne plek waar de bewoners, medewerkers, vrijwilligers en ouderen uit de wijk zich thuis voelen en elkaar ontmoeten.

Toen, nu en verder de toekomst in.