fbpx

Parkinson afdeling Zorgcentra Meerlanden

in De Meerstede

De Meerstede  →  Parkinson afdeling

Als thuis wonen met Parkinson niet meer lukt

Vanaf januari 2024 heeft Zorgcentra Meerlanden een gespecialiseerde Parkinson afdeling op onze locatie De Meerstede in Hoofddorp.  Als thuis wonen niet meer gaat, kunt u bij ons komen wonen. We kijken welke zorg nodig is en wat past bij uw (zorg)behoefte.
Wanneer u verhuist naar De Meerstede verwachten we dat uw naasten zoveel mogelijk bij de zorg betrokken blijven, zodat u zich thuis voelt.

Wij werken met een multidisciplinair verpleeg-en behandelteam. De afdelingen worden ondersteund door een team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en activiteitenbegeleiders. Ook alle paramedische zorg is inzetbaar daar waar nodig, bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog, logopedist, ergotherapeut.

Gespecialiseerde zorg door getrainde zorgmedewerkers

Binnen onze Parkinson-afdeling is specialistische kennis aanwezig en wordt de zorg afgestemd op deze specifieke cliëntengroep. Bijvoorbeeld door goed rekening te houden met hun beperkingen (een ding tegelijk doen en niet storen tijdens activiteiten als lopen en eten) en te zorgen voor voldoende beweging en ontspanning.

We zorgen voor contact met lotgenoten en hebben veel aandacht voor de naasten. Wij zijn op de hoogte van de zorgbehoeften bij Parkinson. We hebben diverse ParkinsonNet geschoolde professionals in huis, zoals een fysiotherapeut, SOG-arts (Specialist Ouderen Geneeskundige), psycholoog en Parkinson verpleegkundige, waardoor er samen een zorg/leefplan gemaakt kan worden en op meerdere gebieden zorg geleverd kan worden. De behandeling, begeleiding en zorg stemmen wij af op uw persoonlijke situatie om passende zorg te bieden. De afdeling biedt uiteindelijk plek aan 7 bewoners met Parkinson die in hun dagelijkse leven gebaat zijn bij rust, ritme en regelmaat.

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners, gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van Parkinson patiënten.  Zorgverleners aangesloten bij ParkinsonNet:

  • Geven mensen met Parkinson specifiek op de doelgroep aangepaste zorg en behandeling.
  • Werken regionaal samen met verschillende zorgverleners.
  • Blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Krijgen toegang tot unieke scholingen.
  • Delen kennis en ervaring met andere aangesloten zorgverleners.
  • Gaan voorop in innovatie en onderzoek.

Meer informatie?
Neem contact met ons op via parkinson@zorgcentra-meerlanden.nl

Ouderen met Parkinson

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening. De meest voorkomende symptomen zijn problemen met de motoriek, traagheid en trillen. Maar ook op (psycho-) sociaal gebied komen er problemen voor. Denk bijvoorbeeld aan minder initiatief nemen en minder duidelijk praten. De symptomen verschillen per cliënt en de ernst van de symptomen wisselt door de dag heen. Dit maakt de ziekte van Parkinson zo complex. Gespecialiseerde zorg is dan ook heel belangrijk. Zorgcentra Meerlanden biedt die gespecialiseerde zorg voor cliënten met Parkinson.  Meer informatie op de website van de Parkinson Vereniging >>

Wilt u een digitale rondleiding in De Meerstede?