fbpx

Vrijwilligers
zijn altijd welkom

bij De Meerwende

De Meerwende  →  Vrijwilligers

Zoek je vrijwilligerswerk bij De Meerwende?

Binnen ons zorgcentrum werkt een grote groep vrijwilligers weliswaar onbetaald, maar niet voor niets.
Ieder heeft een eigen motivatie om actief te willen zijn als vrijwilliger; betrokkenheid bij de medemens, sociale contacten, inzet van eigen kwaliteiten, (werk)ervaring opdoen, nieuwe vaardigheden aanleren of als onderdeel van je re-integratie.

Als vrijwilliger kan je uiteenlopende taken vervullen. Je levert een grote bijdrage aan de totstandkoming van allerlei activiteiten en zorgt voor een prettige sfeer in ons huis. Wat je ook doet, wij vinden het belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en dat het jou veel plezier geeft.

Ons motto is: ‘De vrijwilliger komt en gaat met een glimlach.’

Wil je graag wat voor een ander betekenen?
Dan zoeken wij jou. Ervaring is niet direct noodzakelijk.

Vrijwilligers zijn voor de cliënten onmisbaar

Wat kan je als vrijwilliger doen binnen Zorgcentrum De Meerwende?

Denk hierbij aan: helpen met activiteiten, tuinonderhoud, technische klusjes, maaltijdbegeleiding bij onze (dementerende) bewoner, ziekenhuisbegeleiding, bezoeken brengen aan onze bewoner, begeleiden bij uitstapjes of begeleiden van bewoner naar de kerkdienst.

Er zijn veel meer vrijwilligerstaken te bedenken. Bespreek met Virginia van Münster, coördinator vrijwilligers, wat goed bij jou zal passen.

Wat mag je van Zorgcentrum De Meerwende verwachten?

Een intakegesprek, goede introductie en een proeftijd van twee maanden. Na de proeftijd wordt je een vrijwilligersovereenkomst aangeboden.

Je wordt begeleid in jouw taken door een beroepskracht. Verder hebben wij voor jou deskundigheidsbevordering en een vergoeding voor de kosten die je maakt voor het vrijwilligerswerk.

Mocht het nodig zijn, dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering en/of een ongevallenverzekering.

Heb je interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Virginia van Münster, coördinator vrijwilligers van De Meerwende;

Wij hebben cursussen voor onze vrijwilligers

Met alle veranderingen in de zorg krijgen mantelzorgers en zorgvrijwilligers een steeds grotere rol. Zorgcentra Meerlanden wil haar vrijwilligers aan zich binden door middel van aandacht, scholing en ondersteuning. Wij bieden informatie aan zodat zij hun werkzaamheden veilig en met plezier kunnen uitvoeren.

Om e-learnings te kunnen volgen dien je eerst een account aan te maken via de inlog-button. Zodra je een account hebt aangemaakt kan je de keer daarna inloggen met de inloggegevens die je zelf hebt gekozen. Dit is een combinatie van jouw e-mailadres en wachtwoord.