fbpx

Geestelijke verzorging

bij De Meerwende

Zorgcentra Meerlanden  →  Geestelijke verzorging bij De Meerwende

Kerkdiensten in de Kapel

Elke zondag en woensdag is er om 10.30 uur een kerkdienst.

U bent van harte welkom.

Wij proberen de kerkdienst op de zondagen in de kapel voor zoveel mogelijk bewoners toegankelijk te maken. Deze aangepaste kerkdienst zal via de MeerwendeTV beschikbaar worden gesteld in uw appartement, in de huiskamers en in de binnentuin. Mocht deze livestream niet (goed) werken, verwijzen we u naar de kerkdienst die op de televisie wordt uitgezonden op Nederland 2, aanvang 10.00 uur.

De kapel van De Meerwende is altijd open (behalve op maandagochtend) om bewoners en medewerkers de gelegenheid te bieden voor het aansteken van een kaars en voor persoonlijk gebed.

 

De kapel voor de geloofsgemeenschap en maatschappij

De Kapel is een levendige en gastvrije gemeenschap. Hier is plaats voor bezinning en bezieling. Hier hebben mensen zorg en aandacht voor elkaar.

Dit krijgt vorm door allerlei vieringen, het Katholiek liturgisch rooster rondom katholieke feestdagen en de stilteruimte.

De kapel in De Meerwende is er voor u:

• als inspiratiebron en vrijplaats

De ruimte van de kapel roept van alles op en in haar herkenbare eenvoud kan zij veel mensen aanspreken. De kapel is uitermate geschikt voor vieringen op zondag, voor uitvaarten, voor herdenkingsbijeenkomsten, voor concerten, maar ook als stilteruimte op doordeweekse dagen. De kapel wordt met name ingezet als: liturgische ruimte, stiltecentrum en ruimte voor muziek.

Wie de kapel binnenkomt heeft over het algemeen niet veel behoefte om te spreken. Mensen komen even binnen om rustig te zitten. Ze bidden of hebben een intentie. Ze steken een lichtje aan. Ze ervaren in de kapel rust door de sfeer. Ze ervaren ruimte voor bezinning en gebed. In de kapel kunnen mensen in contact komen met hun kern, hun krachtbronnen of inspiratiebronnen. De kapel zal daarom altijd bereikbaar moeten zijn en blijven voor een ieder die daar behoefte aan heeft.

als plek van ontmoeting en verbondenheid

Vieringen (kerkelijke en andersoortige) bieden verbondenheid en ontmoeting. Verbondenheid met lotgenoten en bemoediging door het samenzijn. Bezoekers kunnen contact maken met zichzelf, met anderen of met de Ander. Bezoekers kunnen zich verbonden voelen met dierbaren en steken een kaarsje aan. De kapel appelleert op deze manier aan religieuze gevoelens of spirituele ervaringen. Ontmoeting en verbondenheid zijn belangrijke aspecten van welzijn.

als plek om te verwerken

De kapel biedt u een rustige omgeving om u terug te trekken en de ruimte om te komen tot verwerking van wat u is overkomen. De kapel kan mensen een rustgevoel bieden.

• als plek voor troost en geborgenheid

De ruimte van de kapel kan door haar speciale sfeer en inrichting troost en geborgenheid bieden. Ervaringen van troost en geborgenheid zijn nodig en mogen een plaats hebben in het leven van iedere mens.

• als plek voor rituelen

De kapel biedt gelegenheid om een kaarsje te branden, om even bij Maria te zijn, om te bidden. De kapel biedt door haar bijzondere sfeer en inrichting de mogelijkheid voor allerlei vormen van persoonlijke rituelen en devotie.

Bij De Meerwende kunnen bewoners gratis gebruik maken van geestelijke zorg. Op ons zorgcentrum is een pastor aanwezig met wie een afspraak gemaakt kan worden. Verder hebben wij een kapel waar bewoners diensten kunnen bijwonen.

Voor geestelijke verzorging na overlijden gelden de tarieven zoals genoemd in de tarievenlijst.

Tarieven geestelijke verzorging