fbpx

De maatregelen rondom bezoek verder aangescherpt

om bewoners te beschermen tegen het coronavirus

Vrijdag 20/03

Zorgcentra Meerlanden  →  Nieuwe maatregel overheid: deuren van verpleeghuizen moeten dicht

Tijdens de persconferentie van 19 maart 2020 heeft de minister van Volksgezondheid aangekondigd dat de verpleeghuizen in Nederland geen bezoek meer kunnen ontvangen. Om de kwetsbare bewoners, en natuurlijk onze hardwerkende (zorg)medewerkers, te beschermen zullen ook de deuren van onze zorgcentra sluiten voor bezoek.

De bewoners en eerste contactpersonen ontvangen de volgende brief hierover:

Gisteravond heeft de minister van Volksgezondheid tijdens een persconferentie gemeld dat in overleg met alle zorgpartijen is besloten de verpleeghuizen in Nederland te sluiten voor bezoekers. Een maatregel die nodig is om de kwetsbare bewoners en het personeel van de verpleeghuizen te beschermen tegen het coronavirus.

Dit betekent dat wij met ingang van vandaag op onze locatie de deuren sluiten voor alle bezoekers.

Wij realiseren ons dat dit een zeer ingrijpende maatregel is, maar een die helaas noodzakelijk is. Onze bewoners behoren tot de hoog risicogroepen en we willen hen optimaal beschermen.

Wij onderzoeken op dit moment alternatieve manieren van communiceren, zoals facetimen en beeldbellen. Er zal in ieder geval een telefonisch spreekuur worden ingesteld.

Ook denken wij na over hoe wij een aantal praktische zaken gaan regelen, bijvoorbeeld wanneer de familie de was van de cliënt verzorgt.

Zodra hierover meer bekend is, zullen wij u informeren.

Wij vragen om uw begrip en medewerking.

Met vriendelijke groet,

Irma van Weert
Bestuurder Zorgcentra Meerlanden