fbpx

Betty de Rooij - Stuiver

Centrale Cliënten- en Familieraad

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Betty de Rooij – Stuiver- Centrale Cliënten- en Familieraad

Mijn naam is Betty de Rooij-Stuiver en ik woon in Kudelstaart. Ik heb drie kinderen, waarvan een in het buitenland, en vijf jonge kleinkinderen.

Ik ben ongeveer 35 jaar met heel veel plezier werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs. Sinds augustus 2020 ben ik gepensioneerd.

Mijn man heeft de ziekte van Parkinson. Toen wij midden in een verbouwing zaten om ons huis hierop aan te passen, moest mijn man tijdens een afspraak in het ziekenhuis acuut opgenomen worden. Na deze opname kon hij niet naar huis vanwege de verbouwing en ging hij voor kortdurende opvang naar de revalidatie-afdeling in de VU. Daar ging mijn man echter nog verder achteruit, waardoor een opname in een verpleegtehuis noodzakelijk werd. Hij kwam in Buitenhof in Amsterdam, waar ik zitting genomen heb in de Cliëntenraad.

De vriendelijkheid en betrokkenheid bij de rondleiding spraken mij bijzonder aan.
Omdat ik mijn man graag dichter bij huis wilde hebben, heb ik gekozen voor overplaatsing naar ‘t Kloosterhof.

De vriendelijkheid en betrokkenheid bij de rondleiding spraken mij bijzonder aan; je voelde je welkom. Ik heb zeker geen spijt gehad van deze keus. Mijn man woont sinds december 2020 in ’t Kloosterhof. Hij moest wennen, maar is nu blij met de overstap. Voor mij was het een logisch gevolg om ook hier weer in de Cliënten- en Familieraad zitting te nemen.

’t Kloosterhof is een fijne, betrokken, kleinschalige organisatie met liefdevol personeel en veel vrijwilligers. Ook vind ik de sfeer en contacten met de andere locaties heel prettig!

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?
Toen ik studeerde heb ik drie jaar lang als bijbaan in een verzorgingshuis gewerkt. Dat was wel een heel andere tijd; je werkte toen nog met ijs en een föhn bij doorligplekken en je had bijna geen hulpmiddelen. Het eerste jaar dat ik voor de klas stond, heb ik zelfs nog een avond in de week avonddienst gedraaid. Als ik het over moest doen zou ik misschien wel kiezen voor de zorg; in het onderwijs ben je nooit klaar en is de druk hoog. Maar dan zou ik de vakanties weer missen……….