fbpx

Hans Hoedemaker

Centrale Cliënten- en Familieraad

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Hans Hoedemaker – Centrale Cliënten- en Familieraad

“Hoewel we volledig zelfstandig wonen, raak je toch betrokken bij het reilen en zeilen van De Meerwende”

Hans Hoedemaker

Mijn naam is Hans Hoedemaker. Ik ben getrouwd. We hebben twee (inmiddels volwassen) kinderen en vier kleinkinderen. We wonen in Badhoevedorp. Een prettige plek, rustig wonen, maar toch dichtbij de grote stad. Ik kom uit de onderwijswereld. Ik ben indertijd gestart als onderwijzer, in Amsterdam. Maar het echte lesgeven raakte op de achtergrond toen ik gevraagd werd als schoolhoofd. Dat sprak mij aan en hiermee begon een nieuwe fase: mijn carrière als directeur en bestuurder. Eerst in combinatie met lesgeven, maar ik ben geëindigd in een bestuurlijke functie op een onderwijskantoor. En daar kwam geen lesgeven meer aan te pas.

“En dan is het een kleine stap naar de Centrale Cliënten- en Familieraad”

Als je eenmaal bestuurderswerk doet, rol je vanzelf overal in. We wonen in ons eigen appartement bij De Meerwende en ik werd al snel gevraagd als voorzitter van de Vereniging van Eigenaars. En hoewel we volledig zelfstandig wonen, raak je toch betrokken bij het reilen en zeilen van De Meerwende. Dus ik werd ook gevraagd voor de Cliënten- en Familieraad, daar ben ik voorzitter. En dan is het een kleine stap naar de Centrale Cliënten- en Familieraad, waarin ik De Meerwende vertegenwoordig.

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?

Misschien dat veel mensen daar flink over na moeten denken, maar dat geldt niet voor mij. Docent wiskunde! Dat zou me een geweldig vak lijken. Ik ben een echte bèta, de man van de getallen. Dus kom maar op, met de cijfers!