fbpx

Hans van Rooijen

Centrale Cliënten- en Familieraad

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Hans van Rooijen – Centrale Cliënten- en Familieraad

“De openheid en betrokkenheid spreekt mij erg aan”

Hans van Rooijen

Mijn naam is Hans van Rooijen. Ik ben getrouwd en woon in Hoofddorp; in het mooiste gedeelte van het oude centrum. Het oude buurtje in de buurt van de Horizon. Wij hebben drie dochters die allen uit huis wonen. Onze dochters hebben alle drie twee kinderen, dus wij zijn gezegend met zes kleinkinderen. Het zesde kleinkind kwam onverwachts en is daarom een cadeautje. Niets is mooier dan er weer zo’n poppetje bij! Wij passen nu twee dagen in de week op. Ik ben ruim 43 jaar politieagent geweest in zowel Haarlemmermeer als de regio Kennemerland en Noord-Holland. Sinds verleden jaar november ben ik gestopt met dit werk, omdat ik andere dingen belangrijker vond èn vind.

“Zonder wrijving geen glans!”

Mijn schoonmoeder kwam ongeveer tien jaar geleden in De Meerstede wonen. Van lieverlee zie je dan dingen en zo raakte ik betrokken bij De Meerstede. De openheid en betrokkenheid spreekt mij erg aan. Het is een goed lopende organisatie die alles in het werk stelt om de belangen van de bewoners op allerlei gebieden te behartigen. Ongeveer zes jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met de Cliënten- en Familieraad via de toenmalige voorzitster Anneke. De Cliënten- en Familieraad was enigszins nog kleinschalig en ik kon dat mooi combineren met mijn werk. Nadat Anneke had aangegeven ermee te stoppen, kwam ik voor het blok te staan. Ik was het langste lid van de Cliënten- en Familieraad en de vacature van voorzitter kwam vrij. U raadt het al, dat werd ik! Vanaf toen vertegenwoordigde ik ook De Meerstede in de Centrale Cliënten- en Familieraad. Met de wetenschap dat ik het ging proberen, want ik moest het immers combineren met mijn werk. Ik kon hierdoor niet aan alle vergaderingen en verplichtingen voldoen en dat gaf hier en daar wat wrijving. Maar zonder wrijving geen glans!

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?

Ik wilde vroeger al graag werken met de waterhuishouding. In Rijnland dan wel te verstaan. Daarom wilde ik naar de HTS (Hoger Technische School) om mij daarin te ontwikkelen. Door omstandigheden is dit niet gebeurd (maar) als ik de kans over mocht doen dan had ik daarvoor gekozen. Dat was mijn eerste keus. Maar het alternatief heb ik echter ook 43 jaar volgehouden en dat doe je dan ook alleen maar als je het naar de zin hebt gehad.