fbpx

Mieke Booij

Centrale Cliënten- & Familieraad

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Harry den Arend- Centrale Cliënten- & Familieraad

‘Er wordt erg persoonsgericht gewerkt en medewerkers hebben het hart op de goede plaats zitten.’ Een uitspraak over onze organisatie van de nieuwe voorzitter van de Centrale Cliënten – en Familieraad: Harry den Arend. Hij is halverwege juli begonnen als voorzitter en stelt zich graag voor.

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Mijn naam is Harry den Arend en ik woon in Badhoevedorp. Ik ben 67 jaar en getrouwd met Henriët. Wij hebben 3 zonen, 2 schoondochters en 2 kleinkinderen. Ik ben nu gepensioneerd, maar ik heb ruim 36 jaar in de gezondheidszorg gewerkt. Ik ben verpleegkundige A, operatieassistent en heb de studie ‘management voor de gezondheidszorg’ gedaan. Daarna heb ik de opleiding ‘personeel en arbeid’ gevolgd in verband met mijn werkzaamheden voor de Ondernemingsraad. De laatste jaren heb ik als hoofd operatieassistent gewerkt in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast ben ik een aantal jaren actief geweest in de gemeentelijke politiek. Momenteel ben ik voorzitter van de voetbalvereniging SCPB’22, een fusievereniging van RKSV Pancratius en SC Badhoevedorp.”

Hoe ben je bij de CCFR terecht gekomen?
“Vanuit mijn kerkelijke betrokkenheid bezoek ik regelmatig een aantal mensen in De Meerwende. Door de vraag van een van de leden van de Cliënten- en Familieraad heb ik mij beschikbaar gesteld voor deze Raad in de rol van voorzitter. Deze functie bekleed ik sinds half juli van dit jaar. Voor mij staat het kennismaken met de andere locaties en met de mensen die er werken en wonen op de agenda. Wat ik nu al erg leuk vind, is dat Zorgcentra Meerlanden uit drie verschillende locaties bestaat met elk een eigen identiteit. Er wordt erg persoonsgericht gewerkt en medewerkers hebben het hart op de goede plaats zitten. Ondanks dat het zwaar werken is, wordt er met plezier en veel inzet gewerkt.”

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?
“Na mijn diensttijd bij de marine, wilde ik in eerste instantie gaan leren voor stuurman. Echter toentertijd werd ik afgekeurd op mijn ogen. Toch zou ik, als ik nu 18 jaar zou zijn, wederom mijn hart volgen en de gezondheidszorg in gaan. Opnieuw zou ik de operatiekamers in gaan als operatieassistent. Ik heb het altijd fijn werken gevonden en vind het van het grootste belang om goed in een team te functioneren met veel verschillende disciplines.

Wat hoop je te realiseren als voorzitter?
Ik hoop als voorzitter van de CCFR de belangen van de bewoners en hun familie naar behoren te behartigen in goed overleg met mijn medeleden, bestuurder en medewerkers.”

Ik hoop u spoedig tegen te komen.
Harry den Arend