fbpx

Joke Heijma-van der Pouw Kraan

Centrale Cliënten- en Familieraad

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Joke Heijma-van der Pouw Kraan – Centrale Cliënten- en Familieraad

“Ik vind het leuk en dankbaar werk, ik doe het met veel plezier”

Joke Heijma-van der Pouw Kraan

Mijn naam is Joke Heijma-van der Pouw Kraan. Ik ben getrouwd en heb twee dochters. We zijn inmiddels grootouders van twee kleinzoons. Geweldig leuk! Mijn officiële woonplaats is Amsterdam, maar we wonen zo aan de rand van Badhoevedorp dat ik altijd zeg: “ik woon heel dichtbij Badhoevedorp”. Ik ben een geboren Amsterdamse. Vroeger woonde ik in een molen: een watermolen in de Riekerpolder, mijn vader beheerde de molen. Toen ik twee was, kreeg mijn vader een andere baan en gingen we verhuizen. De molen bestaat nog wel. Hij is verplaatst en ligt nu aan de Amstel. Na mijn schooltijd ging ik aan het werk in een winkel. Daar ben ik gebleven totdat de winkel ophield te bestaan. In een winkel werken heb ik niet opgegeven, ik ben aan de slag gegaan bij een bekende bloemist in Badhoevedorp op zaterdag. Altijd leuk om zo met mensen contact te hebben.

“Mijn zusjes en ik hielpen op de afdeling”

Waarom de Centrale Cliënten- en Familieraad? Dat is voortgekomen uit het feit dat mijn ouders in De Meerwende hebben gewoond. Ze zaten beiden op de pg-afdeling. Mijn zusjes en ik hielpen op de afdeling. Toen ze overleden waren, kreeg ik de vraag of ik wilde blijven helpen. Zo werd ik vrijwilliger in De Meerwende en kreeg ik er nog wat taken bij. Ook werd ik gevraagd voor de Cliënten- en Familieraad van De Meerwende. Via die weg kwam ik bij de Centrale Cliënten- en Familieraad. Ik vind het leuk en dankbaar werk. Ik doe het met veel plezier.

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?

De zorg spreekt mij erg aan, daarom zou ik zeker overwegen aan de slag te gaan in de zorg. Maar als ik even verder denk, zou ik zeggen: een baan met autorijden! Ik houd enorm van autorijden. Misschien dat ik zou starten met een eigen koeriersdienst. Of anders iets met sport, ik ben dol op voetballen. Daarin kun je als vrouw tegenwoordig prima aan de slag.