fbpx

John van der Meulen - Raad van Toezicht

Over Zorgcentra Meerlanden  →  John van der Meulen – Raad van Toezicht

“De mensen die in de zorg werken doen dat allemaal met passie en grote betrokkenheid”

Mijn naam is John van der Meulen. Geboren in Friesland, maar opgegroeid in Holland. Getrouwd en vader van twee zonen. Inmiddels ook opa van twee kleinkinderen. Na de lagere school en middelbare school, studeerde ik Economie en Bestuurskunde. Inmiddels werk ik al meer dan veertig jaar. De laatste jaren in een aantal directiefuncties, onder meer als directeur van een ziekenhuis.  Ook vervul ik enkele toezichthoudende functies als voorzitter van de Raad van Commissarissen van een woningbouwcorporatie en ben ik lid van de Raad van Toezicht van een onderzoekinstituut.

Als Raad van Toezicht vervullen wij de werkgeversrol voor de directeur-bestuurder. Daar horen bijvoorbeeld evaluatie- en functioneringsgesprekken bij.  Maar ook het ontslag en de aanstelling van de bestuurder is onze verantwoordelijkheid. Als Raad van Toezicht, het woord zegt het al, hebben wij een toezichtfunctie. Wij zien toe of alles binnen de financiële- en wettelijke kaders gebeurt.

De smeerolie tussen alle geledingen

In de Raad van Toezicht vervul ik de rol van voorzitter. In deze rol probeer ik de smeerolie te zijn tussen alle geledingen (bestuurder, ondernemingsraad, cliëntenraad en Raad van Toezicht). De uitdaging hierbij is om bij te dragen aan het welbevinden van onze bewoners en ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de zorgverlening optimaal is. Mijn rol als voorzitter op zich is niet zo bijzonder, het is een van de vele rollen die Zorgcentra Meerlanden kent. Op mijn manier probeer ik daar een steentje aan bij te dragen. De bijzondere rollen zijn de verzorgende, verplegende, koks ect, ect. Zij moeten elke dag weer klaarstaan om ervoor te zorgen dat onze bewoners en cliënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daar hebben wij als Raad van Toezicht veel respect voor.

Goede zorg op een verantwoorde manier

In de zorgsector hebben wij een maatschappelijke opdracht om goede zorg te leveren op een verantwoorde manier. Deze maatschappelijke opdracht waarmaken, spreekt mij zeer aan. Ik haal veel voldoening uit het werk dat ik doe. Wat mij ook aanspreekt zijn de mensen die in de zorg werken. Zij doen dat allemaal met passie en een grote betrokkenheid.