fbpx

Orian van der Beek - Raad van Toezicht

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Orian van der Beek – Raad van Toezicht

"Eervol om mijn steentje bij te dragen"

Mijn naam is Orian van der Beek. Ik ben getrouwd met Esther en samen zijn wij ouders van twee zonen. Wij wonen in Nieuw-Vennep en voelen ons al vele jaren thuis in de Haarlemmermeer.

Geboren in Singapore en opgegroeid in Duitsland ben ik na mijn middelbare school rechten gaan studeren in Leiden. Inmiddels ben ik ruim twintig jaar werkzaam in een universitair medisch centrum, eerst als jurist, later als bestuurssecretaris en manager bestuurs- en juridische zaken. Naast uiteenlopende juridische vraagstukken houd ik mij bezig met uiteenlopende onderwerpen op het gebied van bestuur en toezicht in de zorg, samenwerkingen in de regio en het organiseren van nieuwe initiatieven op het gebied van zorg en wetenschappelijk onderzoek.

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Hoe kunnen we kwalitatief goede zorg blijven leveren met minder geld en minder personeel om die zorg te leveren? Daarnaast brengen technologische ontwikkelingen veranderingen in de manier waarop de zorg wordt gegeven. De komende jaren staat Zorgcentra Meerlanden voor belangrijke investeringen in onder andere huisvesting. Ik vind het eervol om in de gemeente waar ik woon in de rol van lid van de Raad van Toezicht mijn steentje bij te dragen dat Zorgcentra Meerlanden haar maatschappelijke opdracht kan blijven vervullen ten behoeve van haar cliënten en bewoners.

Vanwege mijn juridische achtergrond ben ik lid van de Auditcommissie van de Raad van Toezicht. Op het gebied van financiële sturing en verantwoording zijn de afgelopen jaren bij Zorgcentra Meerlanden grote stappen gezet. Het is belangrijk dat deze ontwikkeling ook in de komende jaren wordt doorgezet, waarbij het oogmerk steeds is dat als Raad van Toezicht doen in dialoog met de bestuurder, maar ook met de medewerkers, cliëntvertegenwoordigers en de medezeggenschap, om aanspreekbaar te zijn en te leren van hun ervaringen.

De medewerkers en vrijwilligers zijn gedreven vanuit hun professionaliteit en grote betrokkenheid bij de mensen waar zij voor zorgen. Dat motiveert mij om mijn verantwoordelijkheid te nemen en ik wil de mensen van Zorgcentra Meerlanden graag beter leren kennen de komende tijd.