fbpx

Paulien van Hessen - Raad van Toezicht

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Paulien van Hessen – Raad van Toezicht

“Ik vind het een eer om met zo’n prachtige organisatie als Zorgcentra Meerlanden mee te lopen naar de toekomst”

Mijn naam is Paulien van Hessen. Samen met mijn partner Sybren woon ik in Hilversum. We hebben 3 zonen, die op kamers wonen in Utrecht. Na mijn studie tot arts heb ik mij gespecialiseerd in de Sociale Geneeskunde, vandaar mijn titel ‘arts voor maatschappij en gezondheid’. Ik heb diverse functies vervuld op het snijvlak van enerzijds de zorg zelf en anderzijds het beleid, de financiering, de wet- en regelgeving. Zo ben ik onder andere GGD-arts geweest, medisch adviseur bij de toenmalige Ziekenfondsraad en directeur van een huisartsenlaboratorium. Sinds 2015 ben ik bestuurder van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra.

Een goed begrip van de kwaliteitszorg- en kwaliteitssystemen

Samen met Jeannette Meijer ben ik lid van de commissie Kwaliteit, Personeel en Organisatie. Wij proberen, naast een goed begrip van de kwaliteitszorg- en kwaliteitssystemen binnen Zorgcentra Meerlanden, ook zicht te hebben op de cliënten- en personeelszorg in de praktijk. Dat doen wij door het bijwonen van informatieavonden, cliënten- en familiebijeenkomsten. Ook gaan wij in gesprek met de ondernemingsraad, de Cliënten- en familieraad, leidinggevenden en medewerkers.

De zorg is een weerspiegeling van de hele maatschappij

Ik vind het een eer om met zo’n prachtige organisatie als Zorgcentra Meerlanden mee te lopen naar de toekomst. Ik voel mij medeverantwoordelijk voor die toekomst. Tot nu toe heb ik al met veel mensen binnen de organisatie kennisgemaakt, hun bevlogenheid vind ik inspirerend. Wat mij verder aanspreekt in de zorg? De zorg is een weerspiegeling van de hele maatschappij: van grote technologische ontwikkelingen tot hulp bij dagelijkse activiteiten en van geboorte tot overlijden. Alles komt erin terug en iedereen heeft ermee te maken. Dat fascineert mij.