fbpx

Arco Weening - Raad van Toezicht

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Arco Weening – Raad van Toezicht

“Er is de afgelopen jaren op het gebied van financiële verantwoording veel vooruitgang geboekt binnen Zorgcentra Meerlanden”

Mijn naam is Arco Weening, ik ben getrouwd met Jacoline en vader van vier kinderen. Ik ben accountant en ruim acht jaar werkzaam in een ouderenzorginstelling als manager Bedrijfsvoering in Den Haag. Verder heb ik een Master Business Administration gedaan. Ik ben daarnaast jaren actief geweest in de hervormde gemeente in mijn woonplaats, Zoetermeer. Momenteel ben ik actief als raadslid bij de gemeente Zoetermeer.

Adviseren op financieel gebied

Vanwege mijn financiële kennis maak ik deel uit van de Auditcommissie. Ik mag deze ook voorzitten. In de Auditcommissie bespreken we allerlei financiële stukken, zoals kwartaal- en jaarcijfers, de begroting, het vastgoedbeleid, maar ook zaken als ICT-investeringen. Mijn belangrijkste taak is het adviseren van de bestuurder op financieel gebied. Er is de afgelopen jaren op het gebied van financiële verantwoording veel vooruitgang geboekt binnen Zorgcentra Meerlanden.

Veel mogen bijdragen

Acht jaar geleden ben ik in de zorg gaan werken omdat ik iets voor mijn naaste wilde betekenen. De ervaring die ik in het bedrijfsleven had opgedaan wilde ik beschikbaar stellen aan de zorg. Ik heb daar nooit spijt van gekregen. Het heeft mij veel gebracht en ik heb veel mogen bijdragen.