fbpx

voor verwijzingen

naar Zorgcentra Meerlanden

’t Kloosterhof  →  Voor verwijzers

Bent u huisarts en wilt u uw patiënt aanmelden voor Eerstelijns verblijf of WLZ crisisopname?

Dan kunt u 24 uur per dag en 7 dagen in de week bellen met het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer. Zo weet u direct of er in de regio voor uw patiënt een plek beschikbaar is.

Hoe werkt dit aanmeldportaal Tijdelijke Zorg?

stap 1.

Bespreek het de patiënt/familie of er voorkeur is voor opname dichtbij huis of elders in de regio Amstelland en Haarlemmermeer.

stap 2.

Zorg dat u de benodigde gegevens (waaronder het BSN-nummer) van de patiënt paraat heeft.

stap 3.

Bel: (023) 555 60 04.

stap 4.

Voer de postcode van het huisadres van de patiënt in. De telefoon schakelt automatisch door naar de medewerker die u verder kan helpen. Is de lijn bezet? Spreek uw naam en telefoonnummer in: wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

stap 5.

Tijdens het telefoongesprek verwerkt de medewerker van het Aanmeldportaal samen met u de aanmelding en voert een digitaal zorgtransferdossier in POINT in.

Let op:

  • Het kan voorkomen dat er in de regio geen plek vrij is.
  • Wij zetten ons intensief in om met u een oplossing te vinden. Ondertussen blijft u als huisarts verantwoordelijk voor de patiënt.
  • Tijdens kantooruren kunt u eventueel collegiaal overleggen met een Specialist Ouderengeneeskunde (SO). Buiten kantoortijden wordt door ons standaard een SO geraadpleegd.

Handig om te weten:

  • Bekijk de plattegrond met de VVT-locaties die tijdelijke opnames binnen Amstelland en Haarlemmermeer verzorgen.
  • Download de beslisboom die u helpt bij het beoordelen of uw patiënt in aanmerking komt voor eerstelijns verblijf (ELV) of crisisopname (WLZ).
  • Bepaal wat de beste passende tijdelijke zorgvorm voor uw patiënt is met behulp van de ‘Checklist en afwegingsinstrument’  voor huisartsen.
  • Het telefoonnummer is alleen voor huisartsen.

Het Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amstelland en Haarlemmermeer is een gezamenlijk initiatief van Zorgcentrum Aelsmeer, Amstelring, Brentano, Cordaan, R.K. Stichting, Zorgcentra Meerlanden, Stichting PCSOH en Zonnehuisgroep Amstelland en de huisartsenorganisaties in Amstelland en Haarlemmermeer.