fbpx

Zorgcentra Meerlanden biedt werkgarantie aan

zij-instromers en jongeren

Woensdag 06/03

Zorgcentra Meerlanden  →  Zorgcentra Meerlanden biedt werkgarantie aan zij-instromers en jongeren

Zorgcentra Meerlanden biedt werkgarantie aan zij-instromers en jongeren

Een mijlpaal op het gebied van de regionale aanpak van de personeelstekorten in de zorg: 22 zorgorganisaties in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden, waaronder Zorgcentra Meerlanden, bieden een werkgarantie aan zij-instromers en jongeren na het succesvol afronden van hun leerwerktraject.

Bestuurder Irma van Weert zette op 28 februari, samen met de bestuurders van de andere zorgorganisaties, de handtekening onder het convenant ‘Werkgarantie in zorg & welzijn’. Hiermee biedt Zorgcentra Meerlanden studenten (zij-instromers en jongeren) een leer-werkovereenkomst met een werkgarantie na het met goed functioneren behalen van hun diploma.

De werkgarantie is een resultaat vanuit de regionale samenwerking om de personeelstekorten in de zorg aan te pakken. Werkgeversorganisatie samen Voor Betere Zorg (VBZ) coördineert deze samenwerking. Het convenant werkgarantie in zorg & welzijn wordt ondersteund door ROC Nova College, UWV, CNV Zorg & Welzijn, Hogeschool InHolland, zorgkantoor Zilveren Kruis, zorgkantoor Zorg en Zekerheid en gemeenten.

Haarlems Dagblad was bij de ondertekening aanwezig en schreef dit artikel.