fbpx

Extra alert:

nu coronavirus ook in Nederland is .

Woensdag 04/03

Zorgcentra Meerlanden  →  Extra alert en aandacht voor hygiëne bij coronavirus in Nederland

Nu ook in Nederland het coronavirus is gesignaleerd, houdt Zorgcentra Meerlanden de ontwikkelingen goed in de gaten. Er is geen reden tot paniek. Wel zijn we extra alert en houden de gebruikelijke hygiënische werkwijze goed aan.

Misschien fijn om te weten dat:

RIVM richtlijnen
Zorgcentra Meerlanden volgt de richtlijnen van het RIVM en werkt nauw samen met de GGD. Een speciaal team binnen Zorgcentra Meerlanden volgt de ontwikkelingen op de voet en onderneemt direct actie als dit nodig is.

We zijn goed voorbereid
Onze zorgmedewerkers en specialisten ouderengeneeskunde zijn op de hoogte van de maatregelen die genomen moeten worden om verspreiding te voorkomen bij een eventuele besmetting. Ook alle bewoners en familie zijn geïnformeerd over het coronavirus. Zij hebben onder andere instructies gekregen om extra aandacht te hebben voor de handhygiëne.

Dit kunt u zelf doen
De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was regelmatig uw handen met zeep of desinfecteermiddel
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Bezoek onze locaties niet in geval van griepverschijnselen (koorts in combinatie met hoesten en kortademigheid) én wanneer u recentelijk in één van de risicogebieden bent geweest of in contact bent geweest met een bezoeker van één van de risicogebieden.

Bezoek de website van het RIVM voor meer informatie.