fbpx

Welkom bij Zorgcentrum
't Kloosterhof

Zorgen doen we met en voor elkaar

Zorgcentra Meerlanden  →  ’t Kloosterhof

Over zorgcentrum 't Kloosterhof

Vanaf ons zorgcentrum aan de Clematisstraat in Aalsmeer bieden wij zorg en diensten aan ouderen.

Wanneer thuis wonen niet meer gaat kan ’t Kloosterhof u 24 uur per dag zorg en diensten bieden. Indien nodig, kunt u ook tijdelijk in ’t Kloosterhof wonen.

Woont u nog zelfstandig? Ook dan kunnen wij u zorg en diensten leveren. Dit kan zijn als bewoner van de aanleunwoningen op het terrein. Maar ook wanneer u bij ons in de wijk woont.

Voor vragen over wonen in ons zorgcentrum kunt u terecht bij Zorgbemiddeling, 085-27 36 399.

Ons zorgcentrum is onderdeel van de Stichting Zorgcentra Meerlanden. Andere locaties van de stichting zijn: De Meerwende in Badhoevedorp en De Meerstede in Hoofddorp.

Wilt u op de hoogte blijven van onze bewoners?

Volg onze Facebook: Zorgcentrum ‘t Kloosterhof
We posten met regelmaat berichten en foto’s.

Waar vindt u ons zorgcentrum?

't Kloosterhof Clematisstraat 16, 1431 SE Aalsmeer Meer informatie

8,4

De score van de locatie 't Kloosterhof

Kloosterhof biedt professionele maar vooral liefdevolle zorg aan de bewoners. Altijd een luisterend oor en zonodig extra één op een tijd .

Waardering: 9,7

Het zorgcentrum heeft erg betrokken medewerkers, een vast team van professionele mensen die met veel liefde en respect voor de cliënten zorgen. Naast het verzorgend personeel zijn alle andere medewerkers eveneens erg betrokken bij het wel en wee van de bewoners. Er is een goede sfeer en het pand wordt in fases gemoderniseerd. Wij hebben hier 2,5 jaar een heel prettige tijd doorgemaakt. Niets dan lof.

Waardering: 9,2

In het Kloosterhof is de communicatie met de zorgverleners heel open, daardoor is het gemakkelijk iets te zeggen of te vragen. Zij nemen de zorgvragen heel serieus en er wordt professioneel op in gegaan. Mijn tante en oom zijn heel persoonlijk benaderd en zijn verzorgd en gestorven op een manier dat niet beter had gekund. Het was volledig op hun wensen afgestemd. Onze familie is daar heel dankbaar voor.

Waardering: 9,5

Wij hebben u zoveel te bieden

Naast allerlei zorgdiensten, kunt u als oudere zoveel meer bij ons vinden. Loopt u eens bij ons binnen en vraag naar de mogelijkheden.

Brasserie / Restaurant 'Het Hofplein'

“Het Hofplein” is de ontmoetingsplaats voor iedereen in de buurt van ‘t Kloosterhof en voor wie graag samen een kopje koffie of thee drinkt. Gewoon om een praatje te maken of om samen de krant te lezen en de laatste nieuwtjes te horen.

Kapper en pedicure

Blijft u er graag netjes uitzien? Bij 't Kloosterhof hebben wij op vaste dagen in de week een kapper en een pedicure. En wilt u zichzelf eens echt verwennen? Vraag dan naar onze schoonheidsspecialiste.

Activiteiten

De meeste dagen is er een vaste activiteit, zoals: beweging gericht op senioren, kaarten, sjoelen, jeu de boules of handwerken. Ook zijn er wisselende activiteiten: themadag met een passend diner, bloemschikken, een optreden van een muziekgezelschap. Er worden modeshows gehouden, alsmede creatieve en sportieve activiteiten. Ook wordt uitgebreid aandacht aan de viering van feestdagen besteed. De activiteitenbegeleiding maakt van alle bijzondere dagen een feest. Het doel is dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen genieten.

‘Mijn collega’s en ik staan voor u klaar.’

Heeft u een vraag of suggestie?

Veelgestelde vragen

 • Een zorgindicatie, wat is dat?

  Om in aanmerking te komen voor zorg, heeft u een indicatie nodig vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) of vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft u een “indicatie” nodig.

  Een indicatie is een “toegangsbewijs” om bepaalde zorg of voorzieningen te krijgen. In de indicatie wordt opgenomen of u in aanmerking komt voor zorg, hulp of een WMO voorziening. Komt u in aanmerking, dan wordt ook de hoeveelheid hulp, de soort hulp en de duur van de hulp en/of voorziening bepaald.

 • Hoe verloopt mijn zorgaanvraag?

  De zorgaanvraag verloopt via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ, www.ciz.nl). Het CIZ beoordeelt of u in aanmerking komt voor professionele zorg. Met het indicatiebesluit van de CIZ gaat u naar het Zorgkantoor in uw regio. Voor Zorgcentra Meerlanden is dat Zorgkantoor Zorg en Zekerheid.

  U kunt bij het CIZ uw voorkeur voor een zorgorganisatie aangeven. Het Zorgkantoor stuurt uw indicatie vervolgens naar deze zorgorganisatie.

  Zodra wij uw indicatie hebben ontvangen, neemt onze zorgbemiddelaar contact met u op. In overleg wordt dan plaatsing op onze wachtlijst met u besproken.

  Opname geschiedt in overleg met de zorgbemiddelaar van Zorgcentra Meerlanden.

 • Wat is een Persoonsgebonden Budget (PGB)

  Als door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg vastgesteld dat u langer dan drie maanden zorg nodig heeft, dan kunt u beslissen deze zelf te regelen. U vraagt dan bij het Zorgkantoor in uw regio een PersoonsGebonden Budget aan. Daarmee kunt u op zoek gaan naar organisaties of personen waar u hulp wilt inkopen. Bij de vaststelling van de hoogte van het budget wordt rekening gehouden met het soort en de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.
  U betaalt net, als bij de AWBZ, een eigen bijdrage.

  Handige informatie over PGB treft u ook aan op de site van Per Saldo.

Nieuwsberichten

Leestip: ons jaarverslag over 2023

Dinsdag 11/06

Activiteiten in juni 2024 bij ‘t Kloosterhof

Maandag 03/06

Jaaroverzicht 2023 vanuit Regiovisie Amstelland & De Meerlanden

Dinsdag 30/04

Dementieportaal Haarlemmermeer gelanceerd

Vrijdag 19/04

Vul de dementiemonitor 2024 in

Dinsdag 16/04

Annette van Biezen nieuwe bestuurder Zorgcentra Meerlanden

Donderdag 21/09