fbpx

Bestuurder Irma van Weert neemt op 1 oktober afscheid van Zorgcentra Meerlanden

Maandag 17/04

Zorgcentra Meerlanden  →  Bestuurder Irma van Weert neemt op 1 oktober afscheid van Zorgcentra Meerlanden

Irma van Weert neemt op 1 oktober 2023 officieel afscheid als bestuurder van Zorgcentra Meerlanden. Onder Zorgcentra Meerlanden vallen de drie woonzorgcentra De Meerwende in Badhoevedorp, De Meerstede in Hoofddorp en ’t Kloosterhof in Aalsmeer. Van Weert gaat reizen en zal zich daarna oriënteren op een nieuwe uitdaging binnen de (ouderen)zorg. Naar verwachting zal een nieuwe bestuurder voor 1 oktober zijn gevonden.

Van Weert begon haar loopbaan als fysiotherapeut. Daarna heeft zij acht jaar als organisatieadviseur bij Accenture gewerkt. Eenmaal terug in de zorgbranche was zij verantwoordelijk voor de behandelaren binnen Amstelring en zijn voorgangers (Fontis, OsiraGroep, Osira-Amstelring). In 2017 trad Van Weert aan als bestuurder van Zorgcentra Meerlanden.
In de afgelopen zes jaar heeft Van Weert de organisatie onder andere geprofessionaliseerd en gemoderniseerd op het gebied van ICT, HRM, financiën en communicatie. Ze stond onder meer aan de basis van de nieuwe huisstijl, renovatieplannen, het gastvrijheidsconcept, het cliëntportaal en innovaties op het gebied van telefonie en domotica.

Irma van Weert: “Ik ben ontzettend trots op de ontwikkeling die Zorgcentra Meerlanden heeft doorgemaakt, met én dankzij alle medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en bewoners. Onze zorgmedewerkers zetten elke dag weer persoonlijke aandacht en kwaliteit van zorg voorop bij de ondersteuning en verzorging van de mensen in de wijk en onze bewoners. Het is mooi dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren. Ik heb dit met veel plezier gedaan en kijk terug op een fijne tijd. Ik draag vol vertrouwen het stokje over aan mijn opvolger.”

De Raad van Toezicht ziet de bestuurder niet graag gaan. “Maar we begrijpen en respecteren de reden waarom Irma van Weert een nieuwe weg inslaat zeer zeker” zegt John van der Meulen, voorzitter van de Raad van Toezicht. Haar vertrek is in goed overleg gegaan en zij kan met trots terugkijken op een vruchtbare periode. Met haar vertrek verliezen wij een bevlogen bestuurder met hart voor de zaak en de mensen”.

De Raad van Toezicht is gestart met de procedure voor opvolging.