fbpx

Welkom bij Zorgcentrum
De Meerstede

Zorgen doen we met en voor elkaar

Zorgcentra Meerlanden  →  De Meerstede

←  Terug naar de vorige pagina

Welkom op de website van De Meerstede

U vindt ons op de Burgemeester Pabstlaan 260 in Hoofddorp.

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen en voor uzelf kunt zorgen, ook niet met hulp van uw familie, mantelzorger of zelfs de wijkzorg, dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen er alles aan doen om u een “echt” thuis te bieden, waar ook uw familie en mantelzorger zich welkom en thuis voelen.

De Meerstede kent meerdere vormen van verzorging en verpleging. Voorbeelden zijn: verpleeghuiszorg/verzorgingshuiszorg somatiek, kleinschalig wonen PG (Psychogeriatrie), eerstelijnsverblijf, tijdelijke opname en wijkzorg. Op deze website vindt u hier meer informatie over.

Ons uitgangspunt is om de cliënten zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden en zo veel mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leiden. Onze medewerkers ondersteunen daar waar het nodig is in samenwerking met uw familie en mantelzorger.

Voor vragen over wonen in ons zorgcentrum kunt u terecht bij Zorgbemiddeling, 085-27 36 399.

Ons zorgcentrum is onderdeel van de RK Stichting Zorgcentra Meerlanden. Andere locaties van de stichting zijn: De Meerwende in Badhoevedorp en ‘t Kloosterhof in Aalsmeer.

Wilt u op de hoogte blijven van onze bewoners?

Volg onze Facebook: Zorgcentrum De Meerstede .
We posten met regelmaat berichten en foto’s.

Locatie De Meerstede

De Meerstede Burgemeester Pabstlaan 260, 2131 XW Hoofddorp Meer informatie

9,3

De score van de locatie Meerstede

“De Meerstede is een bruisend zorgcentrum met veel reuring. De zorgverleners houden van hun werk: ze hebben passie en toewijding voor elke client. Mijn moeder heeft bijna 2 jaar op de PG afdeling gewoond, waar ze met veel liefde en respect verzorgd is. In haar laatste levensfase was de palliatieve zorg goed op haar afgestemd: -ze kreeg een rolstoel, zodat ze zo lang mogelijk bij de groep in de huiskamer kon zijn. -ze werd verwend met lekkere dingen, zodat ze genoot van het eten en drinken. -de zorg was continu alert op pijn en indien nodig werd dit zo goed mogelijk behandeld. -als ze op bed lag, werd de quickviewer aangezet voor afleiding. -de zorg bad samen met haar mee, als ze dat wilde. Ook voor mij was het een geruststelling, als ik wegging, dat mijn mama in goede handen was.”

Waardering: 8,7

Iedereen wordt respectvol bejegend. Bewoners, familie enz. Bij de Meerstede worden heel veel uitjes georganiseerd, waarbij er altijd een zorgmedewerker mee gaat. Tevens kunnen alle bewoners naar verschillende activiteiten die weekelijks georganiseerd worden door vrijwilligers. Persoonlijk heb ik dit bij geen 1 organisatie meegemaakt, dat er zoveel georganiseerd wordt.

Waardering: 9,3

Onze moeder was ontzettend tevreden met haar prachtige kamer in De Meerstede, niet alleen vond ze het uitzicht mooi, het eten erg lekker en de sfeer in het algemeen erg gezellig, maar bovenal: de zorg is fantastisch. Het personeel is er vakkundig en aardig, en mijn moeder is er tot het allerlaatste moment fantastisch en liefdevol verzorgd. Kon niet beter. Wij als familie zijn dus natuurlijk ook erg blij met De Meerstede en raden het aan!

Waardering: 10

Wilt u meer weten over De Meerstede?

Mocht uw interesse zijn gewekt voor De Meerstede dan is het mogelijk om een afspraak te maken. Maandelijks is er een informatiemiddag waar u zich voor op kunt geven.

Tijdens deze middag maakt u kennis met onze hoofden Zorg & Welzijn. Zij geven uitleg over De Meerstede. Uiteraard is er tijd om uw persoonlijke vragen te stellen. Ook krijgt u een kleine rondleiding op de afdeling die op u van toepassing is. U kunt zich opgeven voor deze informatiemiddag bij de receptie van De Meerstede. Tijdens deze middag is ook de zorgbemiddelaar aanwezig om uw vragen rondom indicaties te beantwoorden.

Wilt u een digitale rondleiding?

‘'Wij horen graag van u'’

Heeft u een vraag of suggestie?

Veelgestelde vragen

  • Wat is een Persoonsgebonden Budget (PGB)

    Als door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg vastgesteld dat u langer dan drie maanden zorg nodig heeft, dan kunt u beslissen deze zelf te regelen. U vraagt dan bij het Zorgkantoor in uw regio een PersoonsGebonden Budget aan. Daarmee kunt u op zoek gaan naar organisaties of personen waar u hulp wilt inkopen. Bij de vaststelling van de hoogte van het budget wordt rekening gehouden met het soort en de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.
    U betaalt net, als bij de AWBZ, een eigen bijdrage.

    Handige informatie over PGB treft u ook aan op de site van Per Saldo.

  • Kan Zorgcentra Meerlanden mijn was verzorgen als ik hier kom wonen?

    Cliënten van Zorgcentra Meerlanden kunnen ervoor kiezen om familie voor de was te laten zorgen of dit uit te besteden aan Zorgcentra Meerlanden.

    Indien u de was door Zorgcentra Meerlanden laat verzorgen, dient u alle kledingstukken te (laten) merken. Maar ook als familie voor de was zorgt, raden wij dit ten zeerste aan ter voorkoming van vermissing. Als uw wasmerkjes op zijn, kunt u bij de receptie weer nieuwe bestellen. Indien u uw was uitbesteed aan Zorgcentra Meerlanden kunt u voor in deze informatiemap zien wanneer/hoe vaak uw was opgehaald wordt en weer afgeleverd. Indien u een kledingstuk mist of heeft een kledingstuk door het wassen door Zorgcentra Meerlanden schade opgelopen, dan kunt u dit aan uw EVV/receptie/linnenkamer melden. Het zal worden geregistreerd, waarna naar een oplossing zal worden gezocht. Stoomgoed is altijd voor uw eigen rekening.

  • Mijn vader/moeder wil graag in een woon-zorgcentrum gaan wonen. Hoe regel ik dat?

    Voor een woning in een woon-zorgcentrum is een indicatie van het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ) nodig. Als het CIZ vindt dat u intensieve zorg nodig heeft, krijgt u een indicatiebesluit waarin staat op welk zorgzwaartepakket (ZZP) u recht heeft. Een zorgzwaartepakket beschrijft de ondersteuning of zorg die u nodig heeft als u niet zelfstandig thuis kunt wonen.

  • Kosten in de zorg

    Kosten in de Zorg

    De kosten hangen af van de zorg die u ontvangt .
    Hier vindt u een overzicht van de wetgeving en bijkomende kosten in de zorg.

    Langdurige zorg (WLZ)
    De WLZ vergoedt langdurige zorg als u intensieve zorg nodig heeft door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Voor WLZ-zorg heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze intacte geeft aan welke zorg u nodige heeft en hoeveel.
    U betaalt een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomsten, vermogen, gezinssituatie en de zorgindicatie. Het Centraal Administratie Kantoor ( CAK) berekent de hoogte van uw eigen bijdrage.

    Zorgverzekeringswet (ZvW)
    Het basispakket van uw zorgverzekering vergoedt veel gebruikte zorg, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Uw zorgverzekeraar vergoedt o.a. verpleging thuis en fysiotherapie.
    Bepaalde zorg vergoedt uw zorgverzekeraar alleen als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. In de voorwaarden van de aanvullende verzekering staat hoeveel u precies vergoed krijgt.

    Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
    Via de WMO kunt u een vergoeding krijgen voor ondersteuning in en om het huis.
    De gemeentes zorgen voor de uitvoering van de WMO. Uw gemeente bepaalt of u ondersteuning krijgt en welke vormen van ondersteuning u nodig heeft.

Opening Palliatieve zorgkamer bij ‘t Kloosterhof

Vrijdag 04/10

Leestip: ons jaarverslag over 2023

Dinsdag 11/06

Jaaroverzicht 2023 vanuit Regiovisie Amstelland & De Meerlanden

Dinsdag 30/04

Dementieportaal Haarlemmermeer gelanceerd

Vrijdag 19/04

Vul de dementiemonitor 2024 in

Dinsdag 16/04

Zorgcentra Meerlanden start Parkinson afdeling op locatie De Meerstede

Dinsdag 12/12