fbpx

Welkom bij Zorgcentrum
De Meerstede

Zorgen doen we met en voor elkaar

Zorgcentra Meerlanden  →  De Meerstede

Welkom op de website van De Meerstede

U vindt ons op de Burgemeester Pabstlaan 260 in Hoofddorp.

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen en voor uzelf kunt zorgen, ook niet met hulp van uw familie, mantelzorger of zelfs de wijkzorg, dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen er alles aan doen om u een “echt” thuis te bieden, waar ook uw familie en mantelzorger zich welkom en thuis voelen.

De Meerstede kent meerdere vormen van verzorging en verpleging. Voorbeelden zijn: verpleeghuiszorg/verzorgingshuiszorg somatiek, kleinschalig wonen PG (Psychogeriatrie), eerstelijnsverblijf, tijdelijke opname en wijkzorg. Op deze website vindt u hier meer informatie over.

Ons uitgangspunt is om de cliënten zo lang mogelijk hun zelfstandigheid behouden en zo veel mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leiden. Onze medewerkers ondersteunen daar waar het nodig is in samenwerking met uw familie en mantelzorger.

Voor vragen over wonen in ons zorgcentrum kunt u terecht bij Zorgbemiddeling, 085-27 36 399.

Ons zorgcentrum is onderdeel van de RK Stichting Zorgcentra Meerlanden. Andere locaties van de stichting zijn: De Meerwende in Badhoevedorp en ‘t Kloosterhof in Aalsmeer.

Wilt u op de hoogte blijven van onze bewoners?

Volg onze Facebook: Zorgcentrum De Meerstede .
We posten met regelmaat berichten en foto’s.

Locatie De Meerstede

De Meerstede Burgemeester Pabstlaan 260, 2131 XW Hoofddorp Meer informatie

9,2

De score van de locatie Meerstede

“De Meerstede is een bruisend zorgcentrum met veel reuring. De zorgverleners houden van hun werk: ze hebben passie en toewijding voor elke client. Mijn moeder heeft bijna 2 jaar op de PG afdeling gewoond, waar ze met veel liefde en respect verzorgd is. In haar laatste levensfase was de palliatieve zorg goed op haar afgestemd: -ze kreeg een rolstoel, zodat ze zo lang mogelijk bij de groep in de huiskamer kon zijn. -ze werd verwend met lekkere dingen, zodat ze genoot van het eten en drinken. -de zorg was continu alert op pijn en indien nodig werd dit zo goed mogelijk behandeld. -als ze op bed lag, werd de quickviewer aangezet voor afleiding. -de zorg bad samen met haar mee, als ze dat wilde. Ook voor mij was het een geruststelling, als ik wegging, dat mijn mama in goede handen was.”

Waardering: 8,7

Mijn moeder verblijft hier nu 8 jaar, de zorgverleners zijn betrokken, warm, lief en respectvol! Het tehuis heeft ook veel leuke initiatieven zoals het lunch café, mode shows en verkoop, optredens en uitjes. Zelfs nu de druk steeds verder oploopt door personeel tekort blijven ze goede zorg leveren. Ik heb zelfs de directrice meerdere malen mee zien draaien met medicatie verzorgen en uitdelen. Petje af voor al het personeel de zorg en verzorging van de bewoners is echt de prioriteit in de Meerstede.

Waardering: 9,2

Beide ouders wonen sinds mei 2020 in deze instelling en zijn hier meer dan happy. Het team van De Meerstede is uitermate klantgericht, helder in de communicatie, geduldig en zeer zorgzaam. De sfeer is vriendelijk, lief en prettig. Ben uitermate blij dat mijn ouders juist in deze zorginstelling een plek hebben kunnen vinden!

Waardering: 9,7

Wilt u meer weten over De Meerstede?

Mocht uw interesse zijn gewekt voor De Meerstede dan is het mogelijk om een afspraak te maken. Maandelijks is er een informatiemiddag waar u zich voor op kunt geven.

Tijdens deze middag maakt u kennis met onze hoofden Zorg & Welzijn. Zij geven uitleg over De Meerstede. Uiteraard is er tijd om uw persoonlijke vragen te stellen. Ook krijgt u een kleine rondleiding op de afdeling die op u van toepassing is. U kunt zich opgeven voor deze informatiemiddag bij de receptie van De Meerstede. Tijdens deze middag is ook de zorgbemiddelaar aanwezig om uw vragen rondom indicaties te beantwoorden.

‘'Wij horen graag van u'’

Heeft u een vraag of suggestie?

Veelgestelde vragen

  • Wat is een Persoonsgebonden Budget (PGB)

    Als door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg vastgesteld dat u langer dan drie maanden zorg nodig heeft, dan kunt u beslissen deze zelf te regelen. U vraagt dan bij het Zorgkantoor in uw regio een PersoonsGebonden Budget aan. Daarmee kunt u op zoek gaan naar organisaties of personen waar u hulp wilt inkopen. Bij de vaststelling van de hoogte van het budget wordt rekening gehouden met het soort en de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.
    U betaalt net, als bij de AWBZ, een eigen bijdrage.

    Handige informatie over PGB treft u ook aan op de site van Per Saldo.

  • Kan Zorgcentra Meerlanden mijn was verzorgen als ik hier kom wonen?

    Cliënten van Zorgcentra Meerlanden kunnen ervoor kiezen om familie voor de was te laten zorgen of dit uit te besteden aan Zorgcentra Meerlanden.

    Indien u de was door Zorgcentra Meerlanden laat verzorgen, dient u alle kledingstukken te (laten) merken. Maar ook als familie voor de was zorgt, raden wij dit ten zeerste aan ter voorkoming van vermissing. Als uw wasmerkjes op zijn, kunt u bij de receptie weer nieuwe bestellen. Indien u uw was uitbesteed aan Zorgcentra Meerlanden kunt u voor in deze informatiemap zien wanneer/hoe vaak uw was opgehaald wordt en weer afgeleverd. Indien u een kledingstuk mist of heeft een kledingstuk door het wassen door Zorgcentra Meerlanden schade opgelopen, dan kunt u dit aan uw EVV/receptie/linnenkamer melden. Het zal worden geregistreerd, waarna naar een oplossing zal worden gezocht. Stoomgoed is altijd voor uw eigen rekening.

  • Mijn vader/moeder wil graag in een woon-zorgcentrum gaan wonen. Hoe regel ik dat?

    Voor een woning in een woon-zorgcentrum is een indicatie van het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ) nodig. Als het CIZ vindt dat u intensieve zorg nodig heeft, krijgt u een indicatiebesluit waarin staat op welk zorgzwaartepakket (ZZP) u recht heeft. Een zorgzwaartepakket beschrijft de ondersteuning of zorg die u nodig heeft als u niet zelfstandig thuis kunt wonen.

  • Kosten in de zorg

    Kosten in de Zorg

    De kosten hangen af van de zorg die u ontvangt .
    Hier vindt u een overzicht van de wetgeving en bijkomende kosten in de zorg.

    Langdurige zorg (WLZ)
    De WLZ vergoedt langdurige zorg als u intensieve zorg nodig heeft door een handicap, chronische ziekte of ouderdom. Voor WLZ-zorg heeft u een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze intacte geeft aan welke zorg u nodige heeft en hoeveel.
    U betaalt een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomsten, vermogen, gezinssituatie en de zorgindicatie. Het Centraal Administratie Kantoor ( CAK) berekent de hoogte van uw eigen bijdrage.

    Zorgverzekeringswet (ZvW)
    Het basispakket van uw zorgverzekering vergoedt veel gebruikte zorg, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Uw zorgverzekeraar vergoedt o.a. verpleging thuis en fysiotherapie.
    Bepaalde zorg vergoedt uw zorgverzekeraar alleen als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. In de voorwaarden van de aanvullende verzekering staat hoeveel u precies vergoed krijgt.

    Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
    Via de WMO kunt u een vergoeding krijgen voor ondersteuning in en om het huis.
    De gemeentes zorgen voor de uitvoering van de WMO. Uw gemeente bepaalt of u ondersteuning krijgt en welke vormen van ondersteuning u nodig heeft.

Annette van Biezen nieuwe bestuurder Zorgcentra Meerlanden

Donderdag 21/09

Jaarverslag 2022

Donderdag 25/05

Bestuurder Irma van Weert neemt op 1 oktober afscheid van Zorgcentra Meerlanden

Maandag 17/04

Nieuwe behandeldienst Novicare

Woensdag 01/03

Caren als nieuw cliëntportaal

Vrijdag 10/02

AFAS Online voor medewerkers

Zaterdag 21/01