fbpx

Wonen met zorg

op één van onze drie locaties

Zorgcentra Meerlanden  →  Wonen met zorg

Veilig en vertrouwd wonen bij een van onze zorgcentra

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Maar als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen en voor uzelf kunt zorgen, dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen er alles aan doen om u een echt thuis te bieden, waar ook uw familie/mantelzorger zich welkom en thuis zullen voelen.

Bij onze zorgcentra bieden wij u meerdere vormen van verzorging en verpleging. Afhankelijk van uw behoefte.

Wij helpen u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid te behouden.  Wij begrijpen dat het fijn is om zo veel mogelijk uw eigen leven te kunnen blijven leiden. Onze medewerkers ondersteunen u daar waar het nodig is. Dit doen wij in samenwerking met uw familie/mantelzorger.

Wij werken met een multidisciplinair verpleeg-en behandelteam. De afdelingen worden ondersteund door een team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en activiteitenbegeleiders. Ook alle paramedische zorg is inzetbaar daar waar nodig, bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog, logopedist, ergotherapeut.

Hoe kom ik in aanmerking voor wonen met zorg?

Om in aanmerking te komen voor een opname in ons zorgcentrum heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).  Een indicatie kunt u aanvragen  via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Op basis van uw situatie, lichamelijk en/of geestelijk, wordt u geïndiceerd voor een bepaalde hoeveelheid zorg. Daarna kunt u zich op onze wachtlijst plaatsen.

Onze zorgbemiddelaar

Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze zorgbemiddelaar. U kunt dan eventueel een afspraak maken om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Hoe wordt deze zorg betaald?

Deels door uw zorgverzekeraar.

Verder betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Dit wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratief Kantoor). Het CAK werkt in opdracht van de overheid en int uw eigen bijdrage.

Klik voor meer informatie op de door uw gewenste locatie