fbpx

Wonen met zorg

op één van onze drie locaties

Zorgcentra Meerlanden  →  Wonen met zorg

Veilig en vertrouwd wonen bij een van onze zorgcentra

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Maar als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen en voor uzelf kunt zorgen, dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen er alles aan doen om u een echt thuis te bieden, waar ook uw familie/mantelzorger zich welkom en thuis zullen voelen.

Bij onze zorgcentra bieden wij u meerdere vormen van verzorging en verpleging. Afhankelijk van uw behoefte.

Wij helpen u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid te behouden.  Wij begrijpen dat het fijn is om zo veel mogelijk uw eigen leven te kunnen blijven leiden. Onze medewerkers ondersteunen u daar waar het nodig is. Dit doen wij in samenwerking met uw familie/mantelzorger.

Wij werken met een multidisciplinair verpleeg-en behandelteam. De afdelingen worden ondersteund door een team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en activiteitenbegeleiders. Ook alle paramedische zorg is inzetbaar daar waar nodig, bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog, logopedist, ergotherapeut.

Hoe kom ik in aanmerking voor wonen met zorg?

Om in aanmerking te komen voor een opname in ons zorgcentrum heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg. U komt in aanmerking voor deze manier van zorg, wanneer u een indicatie heeft met de zorgprofielen VV5 en VV7,  beiden met en zonder artikel 21, en VV6 of VV8.

  • Zorgprofiel VV betekent Verpleging en Verzorging
  • Artikel 21 is een besluit tot opname en verblijf wanneer iemand er zelf niet meer over kan beslissen maar opname noodzakelijk is vanwege ernstig nadeel.

Een indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Uw vertegenwoordiger kan dit ook voor u doen. Een zorgindicatie is ook aan te vragen via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Op basis van uw situatie, lichamelijk en/of geestelijk, wordt u geïndiceerd voor een bepaalde hoeveelheid zorg. Daarna kunt u zich op onze wachtlijst plaatsen.

Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze zorgbemiddelaar. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 085 – 27 36 399 of via de email: zorgbemiddeling@zorgcentra-meerlanden.nl.

Hoe wordt deze zorg betaald?
Deels door uw zorgverzekeraar. U betaalt een eigen bijdrage voor WLZ-zorg. Deze eigen bijdrage wordt berekend aan de hand van het inkomen en wordt vastgesteld en geïnd door het CAK (Centraal Administratief Kantoor).

Tip: Met de wlz-check op de website van het CIZ kunt u snel bepalen of u een aanvraag voor Wlz-zorg kunt doen.

Klik voor meer informatie op de door uw gewenste locatie