fbpx

Wonen met zorg

in De Meerstede

De Meerstede  →  Wonen met zorg in De Meerstede

Veilig en vertrouwd wonen in De Meerstede

Natuurlijk wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen.

Maar als u door ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunt wonen en voor uzelf kunt zorgen, dan kunt u bij ons terecht. Wij zullen er alles aan doen om u een echt thuis te bieden, waar ook uw familie/mantelzorger zich welkom en thuis zullen voelen.

Bij De Meerstede bieden wij u meerdere vormen van verzorging en verpleging. Afhankelijk van uw behoefte.

Wij helpen u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid te behouden.  Wij begrijpen dat het fijn is om zo veel mogelijk uw eigen leven te kunnen blijven leiden. Onze medewerkers ondersteunen u daar waar het nodig is. Dit doen wij in samenwerking met uw familie/mantelzorger.

Wij werken met een multidisciplinair verpleeg-en behandelteam. De afdelingen worden ondersteund door een team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en activiteitenbegeleiders. Ook alle paramedische zorg is inzetbaar daar waar nodig, bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog, logopedist, ergotherapeut.

Wilt u een digitale rondleiding?

Wat heeft u nodig om in aanmerking te komen voor deze zorg?

Voor wonen met zorg in De Meerstede heeft u een indicatie nodig. Een indicatie kunt u aanvragen via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Op basis van uw (persoonlijke) situatie, lichamelijk en/of geestelijk, wordt u geïndiceerd voor een bepaalde hoeveelheid zorg. Daarna kunt u zich op onze wachtlijst plaatsen.

Onze zorgbemiddelaar

Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze zorgbemiddelaar. U kunt dan eventueel een afspraak maken om uw persoonlijke situatie te bespreken. De zorgbemiddelaar is op dinsdag aanwezig in De Meerstede.

Hoe wordt deze zorg betaald?

Deels door uw zorgverzekeraar.

Verder betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Dit wordt vastgesteld door het CAK (Centraal Administratief Kantoor). Het CAK werkt in opdracht van de overheid en int uw eigen bijdrage.