fbpx

Vrijwilligers

zijn altijd welkom

De Meerwende  →  Vrijwilligers

Als vrijwilliger aan de slag bij De Meerwende?

Als zorgmedewerkers werken wij elke dag aan goede zorg. Er blijft niet altijd voldoende tijd over om leuke dingen te doen. De Meerwende hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers en we zijn er trots op dat zoveel mensen bereid zijn een bijdrage te leveren aan de zorg en het welzijn van onze bewoners en cliënten.

De zorg kan, zeker in de toekomst, niet zonder vrijwilligers!

Als vrijwilliger kan je uiteenlopende taken vervullen. Je levert een grote bijdrage aan de totstandkoming van allerlei activiteiten en zorgt voor een prettige sfeer in ons huis. Wat je ook doet, wij vinden het belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en dat het jou veel plezier geeft.

Ons motto is: ‘De vrijwilliger komt en gaat met een glimlach.’

Wil je graag wat voor een ander betekenen?
Dan zoeken wij jou. Ervaring is niet direct noodzakelijk.

Vrijwilligers zijn voor de cliënten onmisbaar.

 

Wat kan je als vrijwilliger doen binnen De Meerwende?

In onze locaties wonen mensen die niet of nauwelijks nog sociale contacten hebben of buiten komen. Maar daar wel behoefte aan hebben. Dankzij vrijwilligers kan iets extra’s voor hen gedaan worden. Wij zijn daarom altijd op zoek naar vrijwilligers die graag iets met deze bewoners willen ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, wandelen, boodschappen doen, kletsen of het theater bezoeken.

Maar er is nog zoveel meer te doen. We kunnen altijd hulp gebruiken bij onze activiteiten in het huis, bij tuinonderhoud, technische klusjes, maaltijdbegeleiding bij onze (dementerende) bewoners, ziekenhuisbegeleiding of begeleiden bij uitstapjes of naar de kerkdienst.

Er zijn veel meer vrijwilligerstaken te bedenken. Bespreek met de Coördinator Vrijwilligers wat goed bij jou zal passen.

Wat mag je van Zorgcentrum De Meerwende verwachten?

Een intakegesprek, goede introductie en een proeftijd van twee maanden. Na de proeftijd wordt je een vrijwilligersovereenkomst aangeboden.

Je wordt begeleid in jouw taken door een beroepskracht. Verder hebben wij voor jou deskundigheidsbevordering en een vergoeding voor de kosten die je maakt voor het vrijwilligerswerk.

Mocht het nodig zijn, dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering en/of een ongevallenverzekering.

Heb je interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Virginia van Münster, de Coördinator Vrijwilligers van De Meerwende;

 

Wij hebben cursussen voor onze vrijwilligers

Met alle veranderingen in de zorg krijgen mantelzorgers en zorgvrijwilligers een steeds grotere rol. Zorgcentra-Meerlanden wil haar vrijwilligers aan zich binden door middel van aandacht, scholing en ondersteuning naar behoefte. Daarnaast informatie aanbieden zodat zij hun werkzaamheden veilig en met plezier kunnen uitvoeren.

Om e-learnings te kunnen volgen dient u eerst een account aan te maken via de inlog-button. Zodra u een account heeft aangemaakt kunt u de keer daarna inloggen met de inloggegevens die u zelf hebt gekozen. Dit is een combinatie van uw e-mailadres en een wachtwoord.