Cliënten-
& Familieraad
De Meerwende
Wat doet een Cliënten en Familieraad (CFR)?
De Cliënten en Familie Raad signaleert wensen, zorgen en problemen van bewoners, extramurale cliënten en hun naasten en werkt aan de structurele oplossing daarvan.
De CFR zet zich in voor het verbeteren van de betrokkenheid en bejegening van familie bij de verzorging van bewoners van De Meerwende. Indien u op dit gebied vragen of opmerkingen heeft, verzoeken wij u met de voorzitter Roderik Smits van Oyen telefonisch of via email contact op te nemen. De gegevens hiervoor vindt u onderstaand. Er is ook een CFR postvak bij de receptie.
Ronde tafel gesprekken
De CFR zal bewoners en contactpersonen ook actief benaderen. d.m.v. onder andere “ronde tafel gesprekken”. Ronde tafelgesprekken zijn gesprekken die 3x keer per jaar plaatsvinden waar bewoners en contactpersonen voor worden uitgenodigd. Als u daaraan deelneemt kunnen wij uit eerste hand horen hoe u uw verblijf ervaart.
Daarnaast proberen we regelmatig aan te schuiven in het restaurant om u persoonlijk te spreken. De besproken opmerkingen worden in de vergadering meegenomen en anoniem besproken met het management.
De CFR is er voor u. Wij komen dan ook graag met u en uw contactpersoon kennismaken.
De Raad heeft een adviserende rol en bestaat uit een vertegenwoordiging van cliënten en familie.
Een aantal leden van de CFR van De Meerwende zijn tevens lid van de Centrale Clliënten- en Familieraad (CCFR).
Wie zitten er in de CFR
Roderik Smits van Oyen
Functie: Voorzitter
smitsvanoyen@hotmail.com ,
Mobiel: 06-27845201
Als vrijwilliger ondersteun ik bij de activiteiten voor cliënten van De Meerwende.Ik ben getrouwd met Annemiek en heb 2 topkids van 28 en 29 jaar en woon in Badhoevedorp. Ik heb altijd in de automatisering gewerkt als adviseur en ben lid van de Lions. Tennis, golf en wandelen tijdens onze vakantiereizen vind ik heerlijk.
Joke Heijma
Functie: penningmeester
fheijma@hetnet.nl
Mobiel: 06-22550536
Vrijwilligster vanaf 2010. Op de unit D help ik bij de avondmaaltijd. In de kapel doe ik diversen werkzaamheden. Buiten de Meerwende ben ik ook oppas oma van twee heerlijke kleinzoons. Dit alles doe ik met veel plezier en hoop ook voor cliënten van de Meerwende mijn steentje bij te dragen.
Sonja Bronswijk,
Functie: secretaris
Ik ben zo’n 10 jaar vrijwilliger, bij de Meerzorg en in het winkeltje begonnen en later de brasserie. Daarna in huiskamer De Tortelduif. Behalve dit ben ik oa coördinator van de Bezoekgroep van de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp, collectecoördinator voor de Dierenbescherming en Brandwondenstichting in Badhoevedorp, notulist van het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap en veel mensen kennen mij van diverse collectes in het dorp.
Stef Stock
Functie: Lid
Vrijwilliger: gastheer Huiskamer De Meerkoet Ik ben een gehuwde gepensioneerde en sinds een aantal jaren vrijwilliger en gastheer van de huiskamer De Meerkoet. Boeiend, dankbaar en leerzaam! Ik ben bestuurssecretaris geweest van een ondernemersvereniging op het gebied van wegtransportmiddelen. In mijn vrije tijd hou ik me bezig met muziek in een bescheiden geluidsstudio.
Theo van Ham
Functie: lid.
Sinds mei 2024 woont mijn vrouw Jannie (zij is oud-international basketbal en ex-lerares lichamelijke oefening) in De Meerwende. Wij wonen sinds 1970 in Badhoevedorp. Altijd gewerkt in de import en distributie van delicatessen, laatstelijk als DGA. Veel sporten gedaan (voetbal; honkbal; tennis; golf) en er ook veel bestuurlijke functies vervuld). Wij hebben twee dochters (één overleden) en een zoon.
Willeke Langezaal,
Functie: lid
Ik ben vrijwilliger bij Maatvast en de Zonnebloem en woon ongeveer 25 jaar in Badhoevedorp. Ik heb een zoon van 29 die naast zijn studie in De Meerwende heeft gewerkt, zodoende heb ik De Meerwende leren kennen. Inmiddels heb ik een vriendin en een paar gasten van de Zonnebloem in de Meerwende wonen.
U bent van harte welkom op de bijeenkomsten van CFR De Meerwende:
Heeft u vragen?
Bekijk de hieronder veelgestelde vragen. Misschien staat uw vraag en antwoord ertussen.
Zo niet, dan kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met de CFR De Meerwende:
Contact (C)CFR
Veelgestelde vragen
-
Hoe verloopt mijn zorgaanvraag?
De zorgaanvraag verloopt via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ, www.ciz.nl). Het CIZ beoordeelt of u in aanmerking komt voor professionele zorg. Met het indicatiebesluit van de CIZ gaat u naar het Zorgkantoor in uw regio. Voor Zorgcentra Meerlanden is dat Zorgkantoor Zorg en Zekerheid.
U kunt bij het CIZ uw voorkeur voor een zorgorganisatie aangeven. Het Zorgkantoor stuurt uw indicatie vervolgens naar deze zorgorganisatie.
Zodra wij uw indicatie hebben ontvangen, neemt onze zorgbemiddelaar contact met u op. In overleg wordt dan plaatsing op onze wachtlijst met u besproken.
Opname geschiedt in overleg met de zorgbemiddelaar van Zorgcentra Meerlanden.
-
Mijn vader/moeder wil graag in een woon-zorgcentrum gaan wonen. Hoe regel ik dat?
Voor een woning in een woon-zorgcentrum is een indicatie van het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ) nodig. Als het CIZ vindt dat u intensieve zorg nodig heeft, krijgt u een indicatiebesluit waarin staat op welk zorgzwaartepakket (ZZP) u recht heeft. Een zorgzwaartepakket beschrijft de ondersteuning of zorg die u nodig heeft als u niet zelfstandig thuis kunt wonen.
-
Wat is een Persoonsgebonden Budget (PGB)
Als door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg vastgesteld dat u langer dan drie maanden zorg nodig heeft, dan kunt u beslissen deze zelf te regelen. U vraagt dan bij het Zorgkantoor in uw regio een PersoonsGebonden Budget aan. Daarmee kunt u op zoek gaan naar organisaties of personen waar u hulp wilt inkopen. Bij de vaststelling van de hoogte van het budget wordt rekening gehouden met het soort en de hoeveelheid zorg die u nodig heeft.
U betaalt net, als bij de AWBZ, een eigen bijdrage.Handige informatie over PGB treft u ook aan op de site van Per Saldo.