fbpx

Vrijwilligers

zijn altijd welkom

Zorgcentra Meerlanden  →  Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn voor onze cliënten onmisbaar

Vrijwilligers zijn voor onze cliënten onmisbaar

Zorgcentra Meerlanden hecht veel waarde aan de inzet van vrijwilligers en we zijn er trots op dat zoveel mensen bereid zijn een bijdrage te leveren aan de zorg en het welzijn van onze bewoners en cliënten. Hun werkzaamheden zijn weliswaar onbetaald, maar zeker niet voor niets!

De zorg kan, zeker in de toekomst, niet zonder vrijwilligers!

Als zorgmedewerkers werken wij elke dag aan goede zorg. Er blijft niet altijd voldoende tijd over om leuke dingen te doen. Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor de ‘aandachtsmomentjes’: gewoon gezellig een praatje maken met onze bewoners, een spelletje spelen, een boek voorlezen of een stukje wandelen.  Speel je een instrument? Onze bewoners zijn graag publiek!

Maar er is nog zoveel meer te doen. We kunnen altijd hulp gebruiken bij onze activiteiten in het huis, bij tuinonderhoud, technische klusjes, maaltijdbegeleiding bij onze (dementerende) bewoners, ziekenhuisbegeleiding of begeleiden bij uitstapjes of naar de kerkdienst.

Warm welkom
Wij bieden een goede introductie en inwerktijd van twee maanden aan. Daarnaast word je natuurlijk ook goed begeleid.

Ons motto is: ‘De vrijwilliger komt en gaat met een glimlach.’

Altijd al iets willen doen in het vrijwilligerswerk?
Dan zoeken wij jou. Ervaring is niet direct noodzakelijk. Je hoeft niet over een bepaalde opleiding te beschikken. Wel wordt enige levenservaring verwacht, alsmede een openhouding en affiniteit met de doelgroep. Wij vragen om een gemotiveerde instelling, betrokkenheid tonen en om representatief te zijn. Verder wordt gevoel voor humor en een praktische instelling zeer gewaardeerd.

Neem contact op met de vrijwilligers coördinator op onze locaties om te bespreken wat goed bij jou zal passen.

Wat mag je van Zorgcentra Meerlanden verwachten?

Een intakegesprek, goede introductie en een proeftijd van twee maanden. Na de proeftijd wordt je een vrijwilligersovereenkomst aangeboden.

Je wordt begeleid in jouw taken door een beroepskracht. Verder hebben wij voor jou deskundigheidsbevordering en een vergoeding voor de kosten die je maakt voor het vrijwilligerswerk.

Mocht het nodig zijn, dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering en/of een ongevallenverzekering.

Wij hebben cursussen voor onze vrijwilligers op ons Leerplein

Met alle veranderingen in de zorg krijgen mantelzorgers en zorgvrijwilligers een steeds grotere rol. Via ons Leerplein wil  Zorgcentra Meerlanden haar vrijwilligers aan zich binden door middel van aandacht, scholing en ondersteuning. Daarnaast bieden wij informatie aan zodat zij hun werkzaamheden veilig en met plezier kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld informatie over het omgaan met bewoners met dementie of autisme.