fbpx

Parkinson afdeling bij De Meerstede

Dinsdag 12/12

Zorgcentra Meerlanden  →  Zorgcentra Meerlanden start Parkinson afdeling op locatie De Meerstede

Vanaf januari 2024 heeft Zorgcentra Meerlanden een gespecialiseerde Parkinson afdeling op onze locatie De Meerstede in Hoofddorp.  Als thuis wonen met Parkinson niet meer gaat, kunt u bij ons komen wonen. Binnen onze Parkinson-afdeling is specialistische kennis aanwezig en wordt de zorg afgestemd op de behoeften van deze cliëntengroep. Bijvoorbeeld door goed rekening te houden met hun beperkingen (een ding tegelijk doen en niet storen tijdens activiteiten als lopen en eten) en te zorgen voor voldoende beweging en ontspanning.

Wij zijn op de hoogte van de zorgbehoeften bij Parkinson: we hebben diverse ParkinsonNet geschoolde professionals in huis, zoals een fysiotherapeut, SOG-arts (Specialist Ouderen Geneeskundige), psycholoog en Parkinson verpleegkundige, waardoor op meerdere gebieden zorg geleverd kan worden. De behandeling, begeleiding en zorg stemmen wij af op uw persoonlijke situatie om passende zorg te bieden. De afdeling biedt uiteindelijk plek aan 7 bewoners met Parkinson die in hun dagelijkse leven gebaat zijn bij rust, ritme en regelmaat.

Lia Redeker, Hoofd Zorg & Welzijn bij Zorgcentra Meerlanden: “De demografische prognoses tonen een groeiende behoefte aan zorg voor Parkinsonpatiënten in de toekomst. Met onze nieuwe Parkinsonafdeling kunnen we deze specifieke doelgroep nu de aandacht geven die ze nodig hebben, wat resulteert in een betere kwaliteit van zorg en meer lotgenotencontact voor onze cliënten.
Tegelijkertijd geven we onze zorgmedewerkers de kans om zich te specialiseren, waardoor we niet alleen een positief verschil maken in het leven van onze cliënten, maar ook een aantrekkelijkere werkgever worden voor onze zorgprofessionals.”

Wij werken met een multidisciplinair verpleeg-en behandelteam.  Alle afdelingen van Zorgcentra Meerlanden worden ondersteund door een team van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en activiteitenbegeleiders. Ook alle paramedische zorg is inzetbaar daar waar nodig, bijvoorbeeld fysiotherapie, psycholoog, logopedist, ergotherapeut.