fbpx

Maak kennis met Ingrid v.d. Meiden-Vonk

’t Kloosterhof  →  Maak kennis met Ingrid v.d. Meiden-Vonk

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben een geboren en getogen Aalsmeerse. In 1983 behaalde ik mijn diploma tot ziekenverzorgende in Amsterdam. ’t Kloosterhof zocht iemand voor de avonddiensten en ik werd direct aangenomen. De zorg  voor mijn kinderen en de zorg voor de ouderen in ’t Kloosterhof kon ik goed combineren. Later kwamen er een aantal ochtenddiensten bij en weer later volledige dagdiensten.

Ik volgde een managementopleiding en in januari 2014 werd ik locatiehoofd.

Waar ligt de uitdaging van je werk?

De uitdaging ligt in het goed kunnen waarborgen van kwaliteit voor de betrokken bewoners en medewerkers, om zodoende een warme sfeer te creëren. Persoonlijk contact en laagdrempeligheid staat bovenaan. De randvoorwaarden moeten goed zijn zodat personeel met plezier naar het werk komt.

 

Waarom past deze rol/functie bij jou?

Ik heb ruime ervaring op de werkvloer als verzorgende. Zelf vind ik het niet leuk als managers niet weten wat er speelt op de werkvloer, want daar vindt alles uiteindelijk plaats. Het leidinggeven zit mij in het bloed. Ik ga er ook voor om het met elkaar te doen en alles goed vorm te geven.

 

Waarom de zorgsector; wat vind je leuk aan de zorg?

Eigenlijk heb ik van jongs af aan al zuster willen worden. Dat zit je ook in het bloed en ik heb er nog steeds geen spijt van. Het leuke ervan vind ik met mensen omgaan, ‘kijken wat er speelt’ en hier op in gaan.

 

Waar ben je trots op betreffende ’t Kloosterhof?

Door buitenstaanders wordt ’t Kloosterhof ervaren als een warme organisatie. Wij hebben een vast club medewerkers met weinig verloop. Het ziekteverzuim is laag. Wij hebben al 20 jaar geen uitzendkrachten hoeven inhuren. De kwaliteit van ‘het huis’’ is goed.

 

Waar staat ’t Kloosterhof over 5 jaar?

Wij ontwikkelen door naar een zorgorganisatie die alle vorm van zorg kan leveren. Daarbij willen wij nog meer gaan betekenen voor mensen uit de wijk. Ook zullen er meer gebouwaanpassingen en verbouwingen van ons huis gaan plaatsvinden.