fbpx

Bestuurder Irma van Weert

Over Zorgcentra Meerlanden  →  Bestuurder Irma van Weert

“Mijn drijfveer? De ouderenzorg naar een (nog) hoger niveau tillen!”

Mijn naam is Irma van Weert. Ik ben sinds februari 2017 bestuurder van deze fijne organisatie. Zorgcentra Meerlanden heeft betrokken medewerkers en vrijwilligers. De lijnen zijn kort. Dit merken onze cliënten en zij waarderen dat. Ik vind het heel belangrijk om deze unieke eigenschap te stimuleren en te behouden. We doen onze kernwaarden, persoonlijk en professioneel, echt recht aan.

“Trots op het totaalproduct”

Ik ben trots dat we een totaalproduct leveren voor de ouderen in onze locaties en de wijken eromheen. Of het nu op het gebied van activiteiten, ontmoeting, maaltijden of thuiszorg is, we bieden het allemaal. Wijkbewoners kunnen een beroep op ons doen vanaf het moment dat zij behoefte hebben aan een activiteit of kopje koffie. Als iemand meer begeleiding nodig heeft bieden wij dit, van ontmoeting tot dagbesteding tot het gebruik van onze woonvoorziening met 24-uurs zorg.

“Het belangrijk om met de tijd mee te gaan”

Bovenstaande wil ik ook voor de toekomst behouden en verder uitbreiden. Daarnaast is het belangrijk om met de tijd mee te gaan en te blijven professionaliseren en te moderniseren. We investeren veel tijd en geld in de kwaliteit van zorg (voldoende en voldoende gekwalificeerd personeel), huisvesting en ondersteuning door ICT, zoals het elektronisch cliëntendossier, leer managementsysteem, cliëntenportaal en domotica.

Mijn achtergrond en drijfveren

Ooit ben ik begonnen als fysiotherapeut en daarna heb ik Cultuur, Organisatie en Management gestudeerd. Vervolgens heb ik ruim acht jaar bij Accenture gewerkt. Hier werkte ik als organisatieadviseur aan grote (vaak ICT-gerelateerde) projecten, bij onder andere Unilever, Schiphol, KLM, Sara Lee, Eneco en ziekenhuizen. Werken bij een groot commercieel bedrijf zoals Accenture vond ik toen heel leuk. Het was uitdagend en er werkten ambitieuze en slimme mensen. Toch kriebelde het, want ik wil ook maatschappelijk relevant werk doen. Daarom ben ik in de ouderenzorg gaan werken. Eerst als leidinggevende van de specialisten ouderengeneeskunde, paramedici en psychosociale dienst binnen een grote organisatie. En nu als eindverantwoordelijke.

Mijn drijfveer? De ouderenzorg naar een (nog) hoger niveau tillen!

Door mijn ervaring als fysiotherapeut en organisatieadviseur hoop ik – onder andere door de veranderingstrajecten – samen een positieve bijdrage te kunnen leveren. Uiteindelijk doen we het voor onze cliënten. Als ik merk dat een cliënt waardeert wat we doen, is dat de beloning voor het werk. Zo kregen we recentelijk een bedankkaartje van een cliënt. Dat vond ik erg leuk!