fbpx

Bestuurder ondertekend namens Zorgcentra Meerlanden manifest ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’

Woensdag 13/04

Zorgcentra Meerlanden  →  De bestuurder ondertekent namens Zorgcentra Meerlanden manifest ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’

Haarlemmermeer staat voor een belangrijke uitdaging: de komende 20 jaar ontstaat een tekort aan 3150 woningen voor ouderen en kwetsbaren die zorg nodig hebben. Tegelijkertijd dreigt er een tekort aan zorgpersoneel, mantelzorgers en passende woonruimte. Daarom tekenden zorgaanbieders zoals Zorgcentra Meerlanden, woningcorporaties, de gemeente Haarlemmermeer, zorgverzekeraar en het zorgkantoor vandaag een uniek manifest. Met ‘Samen leven, wonen en zorgen in Haarlemmermeer’ hebben de samenwerkende partijen de handen ineen geslagen om het tekort aan passende woonruimte aan te pakken.

In Verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp zetten alle partijen hun handtekening onder het manifest.

“Het is fantastisch dat zoveel verschillende partijen samen voor één doel gaan”, vertelt wethouder Fouad Sidali van de gemeente Haarlemmermeer. “Dat is belangrijk, want wij hebben de focus om het woningaanbod te verhogen maar wij mogen niet vergeten om de zorg en de leefomgeving daarin mee te nemen. We zijn blij dat ook de inwoners betrokken zijn, via de participatieraad Haarlemmermeer.”

Zorgcentra Meerlanden en andere partijen gaan samen met elkaar de komende tijd werken aan inclusieve, gezonde wijken. Waar ouderen en kwetsbare doelgroepen ‘gewoon’ wonen in de wijk.

Lees er meer over op de site van de gemeente Haarlemmermeer.