fbpx

Marion ten Velden-Aerts

Centrale Cliënten- en Familieraad

Zorgcentra Meerlanden  →  Centrale Cliënten- en Familieraad – Marion ten Velden-Aerts

“Ik ben altijd nieuwsgierig naar hoe een organisatie werkt en zo was ik ook benieuwd naar Zorgcentra Meerlanden”

Marion ten Velden

Mijn naam is Marion ten Velden-Aerts. Ik woon met mijn man in Hoofddorp vlakbij De Meerstede in Pax. We hebben een zoon en twee dochters. Van onze jongste dochter hebben wij twee kleinkinderen. Na mijn pensioen ben ik blijven werken bij de dagbesteding van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland aan de Spieringweg). Daar ben ik begonnen in 1991.

“De gemoedelijke en familiare sfeer bij De Meerstede vind ik erg mooi”

Hoe ik bij de Centrale Cliënten- en Familieraad terecht ben gekomen? Ik kende mijn voorgangster Marjo Moorman als secretaresse van de Cliënten- en Familieraad van De Meerstede. Toen mijn moeder in 2016 in De Meerstede op de PG afdeling kwam wonen, ben ik Marjo opgevolgd. De Centrale Cliënten- en Familieraad wekte mijn interesse, omdat ik van huis uit een vergadermens ben. Ik heb in veel besturen en commissies gezeten, omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar hoe een organisatie werkt, waar een organisatie voor staat en wat het beleid is. Zo was ik ook benieuwd naar Zorgcentra Meerlanden. Dan moet je ook inspanning leveren vind ik. De transparantie van Zorgcentra Meerlanden spreekt mij erg aan. Daarnaast vind ik de gemoedelijke en familiare sfeer bij De Meerstede erg mooi. Dit komt door de kleinschaligheid, hierdoor ken je snel mensen.

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?

De zorg blijft voor mij altijd nummer één, dus ik zou zeker werkzaam blijven in de zorg. Misschien zou ik iets meer carrière maken, want door de jaren heen heb ik al veel gecoacht. Maar mijn voorkeur gaat nog altijd gewoon uit naar het werken met mensen met een beperking. En gelukkig kan dat in Nederland.