fbpx

Bas ter Brugge - Raad van Toezicht

Over ons  →  Bas ter Brugge – Raad van Toezicht

De gezondheidszorg, en de ouderenzorg in het bijzonder, staat onder de druk. We moeten veranderen als we over 10 jaar een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede ouderenzorg willen.

Mijn naam is Bas ter Brugge. Ik ben getrouwd met Rozemarijn en vader van twee kinderen. Wij wonen in Oosterbeek.

Ik ben geboren in Utrecht en opgegroeid in de Achterhoek. Na mijn middelbare school ben ik in Utrecht geneeskunde gaan studeren. Na het afronden van mijn opleiding heb ik gewerkt als docent en basisarts in een verpleeghuis. In het verpleeghuis werd ik gegrepen door de ouderenzorg en heb ik gekozen voor de vervolgopleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De lange en unieke levenswandel van de oudere mens maakt dat vraagstukken geen panklare oplossing hebben. Leidend zijn dan de wensen, behoeften en gedachten over hoe het leven geleid mag worden.

Voor iedereen een passend plan
Ik hou van de variatie dat geen dag hetzelfde is en de uitdaging om voor iedereen een passend plan te maken. Inmiddels werk ik als specialist ouderengeneeskunde in een verpleeghuis en in de ouderenpsychiatrie. Mijn expertise ligt in de zorg voor mensen met dementie. Ik spreek dagelijks mensen met dementie, hun naasten en zorgverleners en hoor wat dit voor hen betekent. Het is voor mij belangrijk om, als het enigszins kan, aan de behoeften en wensen tegemoet te komen. Daarnaast ben ik redacteur voor verschillende tijdschriften, mentor voor geneeskundestudenten en actief bij mijn beroepsvereniging.

Innovatie in de ouderenzorg: zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan
De gezondheidszorg, en de ouderenzorg in het bijzonder, staat onder de druk. We moeten veranderen als we over 10 jaar een betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede ouderenzorg willen. Daarom ben ik met mijn inhoudelijke achtergrond lid van de commissie Mens & Organisatie van de Raad van Toezicht. Ik richt mij op innovatie.
Hoe kan Zorgcentra Meerlanden zich voorbereiden op de ouderenzorg van de toekomst? De uitgangspunten zijn: zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. Dan ga je nadenken over onderwerpen als zorgtechnologie, ‘welzijn’ in plaats van ‘zorg’ centraal en het betrekken van naasten en vrijwilligers in de ouderenzorg. Maar ook: hoe werk je samen in de regio? Bijvoorbeeld met andere zorgorganisaties, gemeentes en woningcorporaties.

Ik vind het een eer om lid te zijn van de Raad van Toezicht van deze prachtige ouderenzorgorganisatie. Vanuit mijn achtergrond hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Zorgcentra Meerlanden. Op naar persoonlijke, professionele en toekomstbestendige ouderenzorg in de regio!