fbpx

SGT. Wilson’s Airforce Show in De Meerstede

77 jaar vrijheid

Woensdag 04/05

Zorgcentra Meerlanden  →  SGT. Wilson’s Airforce Show in De Meerstede

Het optreden van de SGT Wilson’s Army show in wijkontmoetingscentrum ONS in Zorgcentrum de Meerstede was vrijdag 29 april een opmaat naar een meer bewuste viering van Bevrijdingsdag in Haarlemmermeer.

Ongeveer zestig wijkbewoners in de BuurtBrasserie en tien interne cliënten op de ballustrade zaten klaar om te genieten van de SGT Wilson’s Army show. Zangers Erik, Naddy, en Roos brachten het ene na het andere ten gehore. 2 jaar terug mochten we 75 jaar vrijheid helaas niet vieren. Volgende week vieren wij in Nederland 77 jaar vrijheid. Deze show illustreerde dit door muziek van Glenn Miller, Andrew Sisters, Doris Day en meer ten gehore te brengen. De show duurde een uur, na afloop gingen de zangers zich mengen tussen de wijkbewoners om te praten over de show/ de bevrijding en over de oorlog zoals deze in Oekraïne/Rusland momenteel heerst.

Voorzitter ONS, Saskia Jansen, en Haddie van der Wal (secretaris) bedankten de zangers en de bezoekers voor hun komst. Iedereen kreeg een gele roos bij het afscheid met een blauw kaartje eraan met de tekst: Vrijheid: Koester het, Vier het, en geef het door. Vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Aan het eind werden er gele rozen uitgedeeld aan alle bezoekers. Aan deze roos zat een blauw kaartje met de tekst:

Vrijheid: Koester het
Vier het, en geef het door.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend.
Al met al, was deze hele middag een schitterende waardevolle beleving.

De Hoofddorpse Courant besteedde ook aandacht aan ons optreden en schreef er een artikel over. Deze is op de voorpagina van de krant van woensdag 4 mei gedrukt. Ook online is het artikel van HCNieuws terug te lezen. Klik hier om dit terug te lezen.

Met dank aan onze gemeente Haarlemmermeer die deze middag heeft gefinancierd.