fbpx

Werken in de wijkzorg

Aan de slag als verzorgende IG of verpleegkundige?

Dinsdag 28/06

Zorgcentra Meerlanden  →  Werken in de wijkzorg

Werken in de wijkzorg? Misschien wel iets voor jou!

Werken in de wijkzorg betekent veel afwisseling. Als verzorgende of verpleegkundige in de wijkzorg op de locatie ’t Kloosterhof in Aalsmeer geef jij zelf richting aan je werk. Als onderdeel van het kleine en hechte thuiszorgteam draag je bij aan het welzijn van cliënten in de wijk. En de wijk, dat is waar het gebeurt! Je maakt ontzettend veel mee, omdat je bij mensen thuiskomt. Je raakt bekend met de buurt waarin je werkt en met de bewoners die je bezoekt. Het opbouwen van een band gaat eigenlijk vanzelf. Je speelt namelijk een belangrijke rol in het leven van je cliënt. Ook de leuke gesprekken die jij met je cliënt voert, dragen hieraan bij.

Wijkzorg Kloosterhof

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Ruth van Dam, Leidinggevende in de wijkzorg bewijst dat doorgroeien in de (wijk)zorg goed mogelijk is:

“Mijn carrière begon ooit als broodmeisje in een zorgorganisatie, waar ik op mijn 41e de opleiding tot verzorgende IG gevolgd heb. Na het behalen van mijn diploma heb ik de overstap gemaakt naar Zorgcentra Meerlanden. Daar hebben ze mij de kans gegeven om een wijkteam op te zetten in Aalsmeer, deze kans heb ik met beide handen gegrepen. In die tijd kreeg ik ook de mogelijkheid om door te leren tot verpleegkundige met de wondzorgspecialisatie.
Nu ben ik leidinggevende bij wijkteam ‘t Kloosterhof en neem ik deel aan het locatie managementteam. Zorgcentra Meerlanden heeft mij laten zien waar ik toe in staat ben en heeft mij de kansen en begeleiding gegeven om door te groeien.”

Heb je nog geen diploma VIG of Verpleegkundige? Ook voor stagiairs, zij-instromers en BBL-ers zijn er mogelijkheden bij ‘t Kloosterhof.

Aan de slag in de wijkzorg?
We hebben mogelijkheden voor verzorgenden IG en verpleegkundigen bij wijkzorgteam ‘t Kloosterhof, en ook bij onze locaties in Hoofddorp en Aalsmeer. Bekijk alle vacatures.

Help een vriend(in)
Ben je niet op zoek naar een baan in de (wijk)zorg? Stuur de link naar onze werken&leren site door naar iemand anders die mogelijk interesse heeft!