Gastvrijheidsconcept en renovatie Binnentuin

De Meerwende

De Meerwende  →  Gastvrijheidsconcept

Vanaf december 2020 wordt een deel van de begane grond van De Meerwende verbouwd. Na meerdere jaren van voorbereidingen en aanpassingen in bouwtekeningen zijn we nu zover. De entree, Binnentuin en aangrenzende ruimten worden in 4 tot 6 maanden tijd omgebouwd tot een plek waar wij onze bewoners, wijkbewoners en bezoekers nog beter kunnen bedienen. Het maakt van De Meerwende een nog fijnere plek om (samen) te zijn.

Het ontstaan van het gastvrijheidsconcept

Het beleid binnen de ouderenzorg is er de laatste jaren op gericht dat ouderen zoveel en zo lang mogelijk thuis moeten kunnen wonen. Dit is vaak ook de wens van de ouderen. Om dat langer thuiswonen te ondersteunen, is het van belang dat de wijkzorg goed geregeld is. Ook werken wij aan  een effectief welzijnsaanbod zoals de dagbesteding en de activiteiten. Zo versterken wij het Wijkontmoetingscentrum en de wijkontmoetingsfunctie voor cliënten en inwoners uit de omgeving.

In 2019 zijn we begonnen met het uitwerken van een concept met de volgende kernpunten:

  • Een persoonlijk ontvangst op een duidelijke ontvangstplek voor bezoekers.
  • Gastvrouwen en -heren hebben meer tijd en aandacht voor de bewoners en bezoekers, doordat de administratieve taken van de receptie ergens anders worden gedaan.
  • Een integratie van de receptie en de brasserie.
  • Het assortiment vanuit de keuken wordt uitgebreid.
  • Het nieuwe restaurant zal aan de voorkant van de locatie zichtbaar zijn.
  • Er komt een multifunctionele ruimte voor diverse activiteiten, zoals Alzheimercafé, beweeg-activiteiten en optredens van artiesten.
  • Diverse ruimtes, onder andere voor de kapper, pedicure en fysiotherapeut, worden verbeterd.

De planning van de verbouwing

De bouw wordt gestart per 30 november 2020 en is verdeeld in een aantal fasen:

  1. De bioscoopruimte wordt verbouwd tot een vergader- en opleidingsruimte.
  2. De vergaderzaal op de begane grond wordt verbouwd tot nieuwe kapsalon.
  3. Achterin de Binnentuin wordt er een backoffice gecreëerd (voor de administratieve taken van de receptie).
  4. De personeelsruimte wordt de nieuwe ruimte voor de fysiotherapeut.
  5. De kamers naast de personeelsruimte worden verbouwd en betrokken bij het restaurant.
  6. Tegenover het nieuwe restaurant komen de nieuwe brasserie en ontvangst (receptie).

De verwachting is dat het 4 tot 6 maanden zal duren om alle fasen van de renovatie te doorlopen.

Het uiteindelijk resultaat

Zie hier de bouwtekening en verschillende sfeerbeelden van de renovatie.

Plattegrond met nieuwe indeling

Nieuw restaurant

Nieuw restaurant en blik op Brasserie

Nieuwe kapsalon

Kleuren en materialen

Ontwerp het Broodje De Meerwende

Hoe leuk zou het zijn als ons assortiment wordt uitgebreid met een door u bedacht Broodje De Meerwende ?

Wij nodigen u uit om mee te doen aan deze ontwerpwedstrijd. Laat ons weten wat voor een broodje u lekker vindt. Vertel ons om wat voor een brood het gaat (harde bol. volkoren, etc) en welk beleg er op gaat.

U kunt dit mailen naar demeerwende@zorgcentra-meerlanden.nl . Doe dit onder vermelding van ‘Broodje De Meerwende’ en vergeet niet uw contactgegevens mee te sturen. Dan kunnen wij u bereiken in het geval u het winnende broodje heeft bedacht!

U mag natuurlijk meerdere ideeën insturen. Zo maakt u meer kans dat UW broodje wint. Insturen kan tot 1 maart 2021.

Mogelijke overlast

De renovatie is zodanig geregeld, dat er zo min mogelijk overlast zal zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd dat het huidige restaurant gedurende het grootste gedeelte van de tijd kan worden gebruikt. Wanneer het restaurant aan verbouwing toe is, wordt er zoveel mogelijk van buitenaf gewerkt. Zo kan het zijn dat er voor het gebouw of achter op de parkeerplaatsen wat busjes staan van de aannemer. Of een bepaalde ruimte is tijdelijk niet of op een andere manier te bereiken.

Een verbouwing zonder vormen van (geluids)overlast is helaas niet mogelijk. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Wilt u toch uw vraag, zorgen of klacht over de renovatie aan ons doorgeven? Deze kunt u, met uw contactgegevens, mailen naar demeerwende@zorgcentra-meerlanden.nl.

Veelgestelde over het gastvrijheidsconcept