fbpx

Nieuw lid CCFR

Donderdag 22/09

Zorgcentra Meerlanden  →  Nieuw lid CCFR: Roderik Smits van Oyen

Nieuw lid CCFR: Roderik Smits van Oyen stelt zich graag voor.

“Ik draag graag een steentje bij om het werk van de zorgmedewerkers te verlichten, zodat zij hun aandacht meer op het verplegen kunnen leggen”

 

“Mijn naam is Roderik Smits van Oyen. Vanuit Den Bosch ben ik door de jaren heen naar het noorden verhuisd. Via Utrecht en Amstelveen woon ik met mijn vrouw al weer 25 jaar in Badhoevedorp. Onze beider kinderen staan inmiddels op eigen benen.

Na mijn heao-opleiding ben ik in de automatisering terecht gekomen en daarnaast heb ik verkopende, adviserende en beherende functies gehad. ‘Zorgen dat mijn klanten de juiste goed werkende oplossingen kregen’ was mijn drive. De afgelopen twee jaar heb ik gezocht naar een nieuwe baan. In die tijd heb ik eerst de technische dienst van De Meerwende ondersteund en daarna ben ik bij de activiteitenbegeleiding gaan meehelpen. Ik sjoel en jeu de boules graag met cliënten, maar ook als Sinterklaas en Kerstman loop ik rond en ik fiets met de rolstoelfiets.”

“Ik ben zeer onder de indruk van het (meestal zware) werk dat het verzorgend personeel iedere dag doet. Ik draag graag een steentje bij om hun werk te verlichten, zodat zij hun aandacht meer op het verplegen kunnen leggen.”

 

Ik ben bij de Centrale Cliënten- en Familieraad (CCFR) gekomen doordat Joke Heijma (ook lid van de CCFR) mij vroeg of ik voorzitter wilde worden van de Cliënten- en Familieraad van De Meerwende. Ik moest wel even nadenken, omdat ik geen familielid van een bewoner ben. Mijn uitdaging is daarom om aan informatie vanuit cliënten en hun familie te komen, zodat we hen optimaal kunnen helpen. Aarzel dus niet om ervaringen met mij te delen, zodat we weten wat er speelt en leeft in De Meerwende.

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen?
Ik ben meer een doener en zou er dus voor kiezen om iets meer met mijn handen te werken, zoals bijvoorbeeld houthakker in de natuur. Maar in de zorg werken en direct cliëntencontact hebben, spreekt me ook erg aan.

Lees meer over de CCFR