Raad van Toezicht

Zorgcentra Meerlanden  →  Raad van Toezicht

Wat doet een Raad van Toezicht?

Zorgcentra Meerlanden heeft een Raad van Toezicht. Wat doet die precies?

De leden houden toezicht op het functioneren van de directeur-bestuurder, dus geven ze advies aan de Raad van Bestuur. Verder denken ze als partner mee over beleidsvraagstukken en hebben bij belangrijke zaken een beslissende stem: De Raad van Toezicht keurt goed of af.
De Raad functioneert als een onafhankelijk orgaan, de vijf leden hebben gesolliciteerd of zijn gevraagd te solliciteren. Hun functies kennen maximaal twee termijnen van vier jaar.

In gesprek met voorzitter, John van der Meulen

‘Mijn werk kun je het beste omschrijven als bestuurder in diverse nonprofitorganisaties. Ik ben in mijn 40-jarige carrière bestuurder geweest van een ziekenhuis en van een aantal verpleeghuizen. Maar ook in de onderwijswereld en bij een wooncorporatie heb ik mijn bestuurderssporen verdiend.

Overigens kwam het besturen wat later in mijn leven. Ik ben mijn loopbaan begonnen in de techniek. Als werktuigbouwkundige. Later volgden diverse gespecialiseerde opleidingen bestuurskunde, onder andere aan de Hogere School voor de Gezondheidszorg en de Erasmus Universiteit.

Besturen is niet het enige onderdeel van mijn activiteiten. Ik ben ook mede-eigenaar van een adviesbureau op het gebied van management en interim-bestuur.

Mijn gezinssituatie? Ik ben vader van twee jongens. Al lang volwassen.

Waarom de Raad van Toezicht Zorgcentra Meerlanden? Zorg is superbelangrijk en daarom is een Raad van Toezicht bij zorgcentra een onmisbare schakel. Het is belangrijk dat er goed wordt mee gedacht bij het uitzetten van het beleid en ik draag daar met mijn ervaring graag een steentje aan bij. Ik ben
lid sinds begin 2016, ik kwam tegelijk met mede-lid Arco Weening. Ik hanteer nu de voorzittershamer. En samen met Janne Buijs zit ik in de remuneratiecommissie .

Stel, je doet je leven over en bent in deze tijd 18 jaar. Welk beroep zou je dan kiezen? Ik denk dat het direct de zorg zou worden. En dan min of meer in dezelfde richting. De zorg biedt een enorme uitdaging. Ik neem dan ook mijn petje af voor de mensen die elke dag in de zorg werken. Zorgpersoneel maakt het verschil in de
kwaliteit van die zorg.