fbpx

Gaat uw vraag
over een onderwerp?

Veelgestelde vragen  →  vragen over andere onderwerpen

Misschien staat uw vraag bij deze veelgestelde vragen:

 • Hoe gaan jullie om met het levenseinde?

  Denken en praten over doodgaan is niet makkelijk. Voor uzelf, voor de mensen om u heen en voor de mensen die u verzorgen is het vaak een moeilijk onderwerp om over te beginnen. Het kan helpen te praten over uw verdriet, angst en zorgen. Hoe u naar het leven kijkt en of u gelooft zullen daarbij een rol spelen.

  Zorgcentra Meerlanden heeft een speciaal beleid opgesteld hoe om te gaan met het levenseinde. Daarnaast hebben wij zorgmedewerkers die zijn gespecialiseerd in palliatieve zorg. Zo kunnen wij, in het laatste stuk van uw leven, u de zorg geven die bij u past. Wij horen graag van u waar u behoefte aan heeft.

  Wilt u hier meer over weten? Lees onze pagina ‘Nadenken en praten over uw levenseinde

   

 • Een zorgindicatie, wat is dat?

  Om in aanmerking te komen voor zorg, heeft u een indicatie nodig vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) of vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) heeft u een “indicatie” nodig.

  Een indicatie is een “toegangsbewijs” om bepaalde zorg of voorzieningen te krijgen. In de indicatie wordt opgenomen of u in aanmerking komt voor zorg, hulp of een WMO voorziening. Komt u in aanmerking, dan wordt ook de hoeveelheid hulp, de soort hulp en de duur van de hulp en/of voorziening bepaald.

 • Hoe kan ik gebruik maken van dagbesteding in Zorgcentra Meerlanden?

  Voor deelname aan de dagbesteding heeft u een indicatie nodig van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlo).

  Voor meer informatie kunt met onze coördinatoren Dagbegeleiding afspreken. Vraagt u de contactgegevens op bij de receptie van de door u gewenste locatie.

 • Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning bij De Meerwende of De Meerstede?

  De aanleunwoningen op het terrein van De Meerwende/ De Meerstede zijn gemerkt als een WIBO-woning (Wonen In een Beschermde Woonomgeving).
  Men kan hier in komen wonen met een WMO-urgentieverklaring of 65+jaar is (zie voorrangsregeling-sociale-huur-haarlemmermeer. De woningen zijn eigendom van Ymere en de toewijzing gaat via Woningnet.

  Indien u in aanmerking wilt komen voor deze woningen dient u de volgende stappen te doorlopen:

  Inschrijven bij woningnet
  OF via DigiD een aanvraag bij WMO voor urgentie (inschrijving bij Woningnet is een voorwaarde om aan te kunnen vragen)
  ZELF digitaal reageren via woningnet, wibo-woningen worden gepubliceerd. Prioriteit is bij de langst wachtende met urgentie en daarna wachtenden zonder urgentie (65+).
  Men kan aan Stichting Meerwaarde hulp vragen om een DigiD aan te vragen.

  Enige handige telefoonnumers en websites:

  Gemeente Haarlemmermeer: 0900-1852
  Ymere: 088-000 89 00

  http://www.hlmrmeer.nl/nl/wonen-leven/woningmarkt/woning-zoeken
  http://www.mijnwoonservice.nl/woningnet/

 • Kan Zorgcentra Meerlanden mijn was verzorgen als ik hier kom wonen?

  Cliënten van Zorgcentra Meerlanden kunnen ervoor kiezen om familie voor de was te laten zorgen of dit uit te besteden aan Zorgcentra Meerlanden.

  Indien u de was door Zorgcentra Meerlanden laat verzorgen, dient u alle kledingstukken te (laten) merken. Maar ook als familie voor de was zorgt, raden wij dit ten zeerste aan ter voorkoming van vermissing. Als uw wasmerkjes op zijn, kunt u bij de receptie weer nieuwe bestellen. Indien u uw was uitbesteed aan Zorgcentra Meerlanden kunt u voor in deze informatiemap zien wanneer/hoe vaak uw was opgehaald wordt en weer afgeleverd. Indien u een kledingstuk mist of heeft een kledingstuk door het wassen door Zorgcentra Meerlanden schade opgelopen, dan kunt u dit aan uw EVV/receptie/linnenkamer melden. Het zal worden geregistreerd, waarna naar een oplossing zal worden gezocht. Stoomgoed is altijd voor uw eigen rekening.

 • Kan ik gebruik maken van de activiteiten bij Zorgcentra Meerlanden?

  U kunt op alle locaties van Zorgcentra Meerlanden gebruik maken van activiteiten.  Neemt u vooraf contact op met de activiteitenbegeleiding om mogelijkheden tot deelname te bespreken.

  Op de pagina activiteiten van De Meerwende, De Meerstede en ’t Kloosterhof kunt u zien welke activiteiten aangeboden worden.

Staat uw vraag er niet bij?

Stuur ons uw vraag via het contactformulier toe.